Με ανάρτησή της στο facebook, η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια τη λειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Πανδρόσου Κομοτηνής, κοινοποιεί την αναγκαιότητα για μια σύγχρονη τηλεόραση όπου θα προβάλλονται οι παρουσιάσεις για τους επισκέπτες του μουσείου:  

ΟΙΚΟ«Φίλες και φίλοι, τα τελευταία τέσσερα χρόνια λειτουργούμε το Μουσείο Πανδρόσου Φυσικής Ιστορίας.

Το μουσείο μας έχει στόχο την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, τη γνωριμία με τα οικοσυστήματα, την εστίαση στις σχέσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον, την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών για το φυσικό περιβάλλον, και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Η ιδιαιτερότητα του μουσείου μας δεν έγκειται μόνο στο ότι απευθύνεται σε παιδιά 3 – 16, ετών αλλά και σε παιδιά με προβλήματα όρασης και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στις αίθουσες του μουσείου υπάρχουν ελάχιστα φυσικά εκθέματα. Έχοντας ως αρχή την απαγόρευση της έκθεσης ταριχευμένων ζώων, τη συλλογή του μουσείου αποτελούν κυρίως πετρώματα και καρποί.

Έτσι, η ενημέρωση των επισκεπτών γίνεται διαδραστικά, με συζήτηση, προβολή βίντεο και εξερεύνηση των θεμάτων που υπάρχουν στους τοίχους του μουσείου.

ΜΟΥΣΕΙΟΜέχρι σήμερα, για την προβολή των εκπαιδευτικών βίντεο, διαθέτουμε μια μικρή οθόνη μόλις 27 ιντσών και τα παιδιά δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις μας, που είναι αρκετές, αφού το κύριο χαρακτηριστικό του μουσείου μας είναι η διαδραστικότητα.

Μετά τα ανωτέρω, αποφασίσαμε να ζητήσουμε τη βοήθεια σας για την προμήθεια μια τηλεόρασης (smart tv, με διαγώνιο 50 ιντσών), ώστε να έχουμε τη δυνατότητα καλύτερων παρουσιάσεων στους επισκέπτες μας.

Αν κάποιος από εσάς έχει την δυνατότητα, μέσα από τη εταιρεία όπου εργάζεται ή και ο ίδιος, να μας δωρίσει μια τέτοια τηλεόραση, ας μας στείλει μήνυμα στο oikorodopi@oikorodopi.gr για τις λεπτομέρειες της συνεργασίας μας.

Ελπίζουμε στην ανταπόκρισή σας και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΔΟΠΗΣ».