Σε ανακοίνωση-κάλεσμα ενόψει της Απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής αναφέρει:
“Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής καλεί όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι.

Οι μνημονιακοί σχεδιασμοί και οι κυβερνητικοί προγραμματισμοί, δημιουργούν τοπίο και συνθήκες που μας θέλουν ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ. Μας θέλουν σε ένα μέτωπο δυνατό, αδιάρρηκτο, ασυμβίβαστο.

Ο κόμπος δεν έφθασε απλά στο χτένι. Το χτένι έσπασε και ο μόνος τρόπος για να αποσοβήσουμε τα χειρότερα, είναι να παραμείνουμε στον δρόμο του αγώνα και να τον εντείνουμε. Γνωρίζοντας πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί και γνωρίζοντας ακόμα καλύτερα ότι σε μία κοινή προσπάθεια μπορούμε να επιτύχουμε.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

Η ανασφάλεια που δημιουργεί το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και κυρίως τα όσα καταστροφικά θα επιφέρει στην εφαρμογή του, δεν μπορεί και αυτά παρά να μας κρατάνε στον δρόμο του αγώνα.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου συμμετέχουμε όλοι στη Γενική Απεργία – Ξεσηκωμό, προκειμένου να ανατρέψουμε το σχέδιο-βόμβα που θα τινάξει στον αέρα το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, καταργώντας κάθε δίκαιο κεκτημένο, καταργώντας και καταστρατηγώντας αρχές και δικαιώματα.

Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό δεν είναι παρά ένα καλά οργανωμένο μνημονιακό σχέδιο καταρράκωσης του κόσμου της εργασίας, των συνταξιούχων και των ανθρώπων της νέας γενιάς, που δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα.

Αυτό είναι το «μεγαλεπήβολο» σχέδιο τους, παρακλάδι της μνημονιακής γάγγραινας.

ΟΧΙ. Να μην τους αφήσουμε να το περάσουν. Στο χέρι μας είναι.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
ΣΤΙΣ 10 π.μ. στις 4/2/2016 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!”.