– Στα «κάγκελα» οι Αστυνομικοί: «Προειδοποιούμε ότι δεν θα συναινέσουμε σε οποιαδήποτε εκχώρηση δικαιώματός μας, και δηλώνουμε δημόσια, πως όποια προσπάθεια περαιτέρω άλωσης των Ταμείων μας, θα μας βρει σθεναρά απέναντι. Δεν θα ματώνουμε πλέον μόνο εμείς, αλλά και οποιοσδήποτε επιχειρεί ενάντιά μας».

Στην ανοιχτή που απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης προς τους βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, και του Ποταμιού Αχμέτ Ιλχάν, αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Βουλευτά.

Μεσημβρινές ώρες της 13-09-2015, κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Μέτρα για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», όπου μεταξύ άλλων διατυπώθηκε διάταξη στο άρθρο 21 παρ. 3, με την οποία καταργούνται ρητώς, και μάλιστα αναδρομικά, από 02-07-2015, οι διατάξεις του άρθρου 28 του Ν.4331/2015.

Οι προς κατάργηση διατάξεις έδιναν τη δυνατότητα στις αντιπροσωπευτικότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις των κλάδων ασφαλισμένων, να μετατρέψουν τα ταμεία τους (εν προκειμένω ΤΕΑΠΑΣΑ), τόσο της Επικουρικής Ασφάλισης όσο και της Πρόνοιας, σε Επαγγελματικά Ταμεία, μέχρι την 31-12-2015. Στη συνέχεια οι διατάξεις του Ν. 4336/2015 περιόριζαν την εν λόγω προθεσμία, και μόνο για τα Επικουρικά Ταμεία μέχρι την 31-08-2015, αφήνοντας ανέγγιχτες τις διατάξεις του Ν.4331/2015 που αφορούν στις προθεσμίες για την Πρόνοια.

Η Ομοσπονδία μας κατέθεσε εμπρόθεσμα την 31-08-2015 σχετικό φάκελο μετατροπής των τομέων Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ σε αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο, κάνοντας παράλληλα συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, και πιέζοντας ασφυκτικά προς πάσα κατεύθυνση, με αποτέλεσμα την ήδη παραπομπή του όλου θέματος στην αρμόδια Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Κυβέρνηση, για άλλη μία φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αιφνιδιάζει δυσάρεστα τους Έλληνες Αστυνομικούς, επιχειρώντας την άλωση των Ταμείων μας με πρόδηλη τη στόχευση στα ταμειακά μας διαθέσιμα και φυσικά στην περιουσία των Ταμείων μας, τα οποία όπως όλοι γνωρίζετε διήλθαν μέσα από τη ληστρική αφαιμακτική διαδικασία του PSI (από την οποία σημειωτέον δεν γλύτωσαν ούτε καν τα ταμειακά διαθέσιμα του Ιδρύματος Εξοχών της Ελληνικής Αστυνομίας, που δημιουργούνται αποκλειστικά από τις εισφορές των Ελλήνων Αστυνομικών με σκοπό την οικονομική ενίσχυση και στήριξη των αναξιοπαθούντων Αστυνομικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και των οικογενειών τους που ενίοτε πλήττονται από την απώλεια μέλους τους).

Αξιότιμε Κύριε Βουλευτά.

Με όλη τη σοβαρότητα του λόγου και του θεσμικού ρόλου που κατέχουμε, σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση των μελών μας που δικαιολογημένα προκαλείται εξ αιτίας της θεσμικής μας απαξίωσης, του οικονομικού μας στραγγαλισμού και των ληστρικών επιθέσεων στα Ταμεία μας, που τα τελευταία έτη δεχόμαστε τόσο από τις προηγούμενες, όσο και από την παρούσα Κυβέρνηση με την επίκληση μνημονιακών δεσμεύσεων – κατά την άποψή μας προφασιστική πολιτική – και σας καλούμε να τοποθετηθείτε κατά της συγκεκριμένης διάταξης της παρ. 3 του άρθρου 21 του υπό συζήτηση Νομοσχεδίου σε ότι αφορά την κατάργηση του άρθρου 28 του Ν.4331/2015, αξιώνοντας την απόσυρση της από το επίμαχο Σχέδιο Νόμου.

Ζητάμε από σας να σταθείτε εμπόδιο στην ισοπέδωση των Ταμείων μας.

Υπενθυμίζουμε στην Κυβέρνηση τη συμπαράσταση που δήλωνε προς πάσα κατεύθυνση στο δίκαιο αίτημά μας για την κατάργηση του άρθρου 220 του Ν.4281/2014, όταν αυτή ήταν αντιπολίτευση, και τις διαβεβαιώσεις της περί κατάργησής του από την ίδια όταν αυτή γίνει Κυβέρνηση.

Προειδοποιούμε ότι δεν θα συναινέσουμε σε οποιαδήποτε εκχώρηση δικαιώματός μας, και δηλώνουμε δημόσια πως όποια προσπάθεια περαιτέρω άλωσης των Ταμείων μας, θα μας βρει σθεναρά απέναντι.

Δεν θα ματώνουμε πλέον μόνο εμείς, αλλά και οποιοσδήποτε επιχειρεί ενάντιά μας, υπενθυμίζοντας ότι όλοι μας κρινόμαστε κάποια στιγμή».