Απαντώντας στις αναφορές του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου στην τηλεοπτική εκπομπή «Ενικός», ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, τονίζει:

«Ο κ. Καμμένος πρέπει να καταλάβει ότι δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση, εκτός και αν έχει κάνει συμφωνία με τον πρωθυπουργό της χώρας να την εκπροσωπεί στη Θράκη.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, όπως και κάθε θεσμικός του Έβρου, έχουμε υπέρτατη ευθύνη και καθήκον να πλήξουμε κάθε τι που στοχεύει τον ακριτικό νομό μας.

Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα με σταματήσει στην προσπάθεια αυτή κανείς θεσμικός της Αθήνας, ο οποίος πρωτίστως ενδιαφέρεται να μη θιγεί κομματικά, βάζοντας τον Έβρο σε δεύτερη μοίρα. Δεν θα με σταματήσουν ούτε κάποιοι που ενώ επελέγησαν να υπηρετούν την πατρίδα και τον λαό του, αντ’ αυτού συκοφαντούν και υβρίζουν τον Περιφερειάρχη, τον Μητροπολίτη και εμένα, γιατί αγωνιούμε για την τύχη αυτού του τόπου που εγκαταλείφθηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, μη εξαιρουμένης και της παρούσης.

Εχτές το βράδυ δυστυχώς ο κ. Καμμένος ψευδώς ισχυρίστηκε δημόσια ότι του ζήτησα τρεις φορές συγνώμη, ενώ η αλήθεια είναι ότι αυτό ουδέποτε συνέβη, διότι απλούστατα εδώ και πολλούς μήνες έχω να μιλήσω μαζί του και μάλιστα από την 14η Μαΐου 2015.

Έχω υποχρέωση, δε, να πράξω έτσι, υπηρετώντας την αλήθεια και υπερασπιζόμενος τον τόπο μου απέναντι σε συμπεριφορές κυβέρνησης που παίζουν με έγγραφα και συμβάσεις την υπόσταση της Θράκης και τις λεπτές ισορροπίες της περιοχής.

Ο Θρακιώτικος λαός δεν χρειάζεται «προστάτες» στον Έβρο σαν τον κ. Καμμένο που αντιμετωπίζει τους τοπικούς εκπροσώπους του με ψεύδη, θέλοντας να τους καταστήσει υπηρέτες, έξω από τα αληθινά συμφέροντά του.

Εάν θέλει ο κ. Καμμένος  πραγματικά να βοηθήσει τη Θράκη, τότε να συνεργασθεί αληθινά με τη θεσμική κοινωνία για να υλοποιηθεί στον Έβρο η υπόσχεση περί οικονομικής ανασυγκρότησης του νομού, όπως  την υποσχέθηκαν εδώ και έναν χρόνο, χωρίς να μας κουνούν το δάκτυλο από την Αθήνα».