ΠΕΚ ΟΚ«Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

ως Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συναδέλφους–ισσες που μας στήριξαν με την ψήφο τους, δίνοντας μας τη δύναμη να πραγματοποιήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε για την εκπροσώπηση όλων των συναδέλφων στο ΠΥΣΔΕ Ροδόπης μέσω του αιρετού της παράταξής μας μακριά από κόμματα και πολιτικούς χώρους. Υποκλινόμαστε στην ανταπόκριση του εκπαιδευτικού κόσμου Δ/θμιας Εκπ/σης του νομού μας για αθρόα συμμετοχή, καθώς και στο άψογο ήθος που επιδείχτηκε για τη διεξαγωγή μιας ακέραιης δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας. Συγχαίρουμε τους συνυποψήφιους συναδέλφους των άλλων ψηφοδελτίων για  την συμμετοχή και εκλογή τους και ευελπιστούμε σε μια θετική και απρόσκοπτη συνεργασία, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και άλλες διχαστικές πρακτικές.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι που εκλέχτηκαν με βάση της αρχές, τις αξίες και τις προτάσεις – θέσεις της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών δεσμεύονται να ελέγχουν συνεχώς και αδιάλειπτα τη διοίκηση για τυχόν αυθαιρεσίες και να αγωνίζονται για αντικειμενικότητα, διαφάνεια, αξιοκρατία. Ως Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών αγωνιζόμαστε για όλα τα δίκαια αιτήματα όλων των συναδέλφων.

Στο νέο σκηνικό στεκόμαστε μπροστά σας με ευθύνη, με συλλογική αυτοπεποίθηση και δημιουργική συλλογικότητα συνεχίζοντας αταλάντευτα να προασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Οι αυξημένες ευθύνες των αιρετών και η ποικιλία των θεμάτων που χειρίζονται απαιτούν γνώση του αντικειμένου, εμπειρία, αποκλειστική απασχόληση στο θεσμό, στενή συνεργασία με τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, συνεχή επικοινωνία με τους συναδέλφους, ευαισθησία, διαφανή λειτουργία, αντικειμενικότητα και ανιδιοτέλεια.

Ως Νέα Συνδικαλιστική Παράταξη εισάγουμε μια Νέα Συνδικαλιστική κουλτούρα η οποία δηλώνει ότι ως Παράταξη δεν κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια αλλά επιδιώκουμε μέσα από τον διάλογο, καταθέτοντας την ιδεολογία μας, τις θέσεις μας και τις αρχές μας να συνθέσουμε απόψεις, έτσι ώστε να πετύχουμε τον κύριο στόχο μας που δεν είναι άλλος από τη διεύρυνση της ποιότητας της παρεχόμενης Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας.

Γιατί εμείς δεν αγωνιζόμαστε για να ξεχωρίσουμε συνάδελφέ μου από τον κόσμο, Εμείς αγωνιζόμαστε για να σμίξουμε τον κόσμο».