Μια ευχαριστήρια επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων προς τον Αρχηγό και τον Εκπρόσωπο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και Συνταγματάρχη Νικόλαο Φανιό αντιστοίχως, καταδεικνύει το ενδιαφέρον του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο και του Ελληνικού Στρατού, για τους Έλληνες Πομάκους. Ενδιαφέρον εθνικό που αποτυπώνεται και στη συνεχή μέριμνά τους για τους ανθρώπους από τα Πομακοχώρια της Θράκης που γυρνούν την πλάτη στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων είχε εγγράφως αιτηθεί προς τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, συνδρομή για την πραγματοποίηση καλοκαιρινής εκδρομής των Πομακόπουλων στην Αθήνα και σε νησιά του Αιγαίου. Το αίτημα μεταβιβάστηκε στον Αρχηγό του ΓΕΣ από τον οποίο και εγκρίθηκε.

Αναλυτικά η ευχαριστήρια επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων προς τον Αρχηγό και τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ:

“Κύριε Αρχηγέ.

Με την παρούσα μας επιθυμούμε να Σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την άμεση και επί της ουσίας αποδοχή του αιτήματός μας περί διαθέσεως λεωφορείου με σκοπό την πραγματοποίηση καλοκαιρινής εκδρομής των μαθητών από τα Ελληνικά Πομακικά χωριά της Ξάνθης.

Είναι άκρως συγκινητικό για εμάς το ενδιαφέρον Σας για τους Έλληνες Πομάκους, και ιδίως των παιδιών μας, και ευελπιστούμε ότι θα μας δώσετε την τιμή, τη χαρά και τη δυνατότητα, να Σας φιλοξενήσουμε, ως ελάχιστη ανταπόδοση των όσων Εσείς έχετε πράξει.

Επίσης, πολλές ευχαριστίες και στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ, ο οποίος αποδέχτηκε και προώθησε το σχετικό αίτημά μας, βοηθώντας μας εν γένει στην όλη διαδικασία.

Γλαύκη 21 Αυγούστου 2017

Με ιδιαίτερη τιμή”.