Με την ευχή το 2017 να αυξηθούν οι εθελοντές αιμοδότες, έκοψε τη Βασιλόπιτά του ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης με την ευλογία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Σύλλογος χωρίς…συνδρομή

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, σημείωσε: «Τα μέλη του Συλλόγου μας δεν καταβάλλουν συνδρομές. Ο Σύλλογος υπάρχει χάρη στη βοήθεια των πολιτών και του Δήμου Κομοτηνής που από το 1979 που ιδρυθήκαμε πάντα μας στηρίζει και καλύπτει ανάγκες μας».

Ευαισθητοποιημένη η νεολαία της Κομοτηνής

Ιδιαίτερη μνεία ο κ. Δημητρακόπουλος επιφύλαξε για τη νεολαία της περιοχής, που τα τελευταία χρόνια ευαισθητοποιείται όλο και περισσότερο. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία το 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ, το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι.

Η ιστορία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης

Η ιστορία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης ξεκινά το 1955 όταν 10-15 Κομοτηναίοι ίδρυσαν τη Χριστιανική Ένωση καλύπτοντας τις ανάγκες του νοσοκομείου Κομοτηνής που τότε ήταν το κτίριο του σημερινού τμήματος αιμοδοσίας. Από το 1979 που ανεγέρθηκε το υφιστάμενο σήμερα νοσοκομείο, οι ανάγκες αυξήθηκαν, κι έτσι δημιουργήθηκε ο Σύλλογος που σήμερα αριθμεί περί τις 2.000 μέλη».

Δημήτρης Πολιτειάδης: «Ο Δήμος Κομοτηνής θα είναι πάντα αρωγός»

Στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Οικονομιών του Δήμου Κομοτηνής, σημείωσε: «Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης για το πολύτιμο έργο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία της Ροδόπης και της Θράκης. Ο Δήμος Κομοτηνής είναι και θα είναι πάντα αρωγός του. Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία, εύχομαι λιγότερους ασθενείς, λιγότερες ανάγκες αίματος, και περισσότερους εθελοντές αιμοδότες».

Νατάσα Λιβεριάδου: «Σας ευχαριστούμε για το θεάρεστο έργο σας»

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κονωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, ανέφερε: «Εύχομαι στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου και σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, υγεία, δύναμη, να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους να προσφέρουν ζωή στους συνανθρώπους μας». Ακόμη, συγκινημένη, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και από καρδιάς τον Σύλλογο αιμοδοτών, για τη δωρεά αυτοκινήτου που εξυπηρετεί τη μεταφορά και τις μετακινήσεις των παιδιών του Συλλόγου ατόμων με νοητική υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι» του οποίου είναι Πρόεδρος.

Αναστάσιος Κοντακίδης: «3.500 παιδιά με μεσογειακή αναιμία χρειάζονται από τέσσερις φιάλες αίμα μηνιαίως»

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αιμοδοτών, τόνισε: «Η αιμοδοσία μας αφορά όλους. Η αιμοδοσία πρέπει να γεννιέται στο σπίτι, να διδάσκεται στο σχολείο, να συντηρείται από τους συλλόγους, να υποστηρίζεται από τους γιατρούς. Στόχος του αιμοδότη, πέρα από το να δίνει αίμα δύο φορές ετησίως, θα πρέπει να είναι και το να κάνει και έναν ακόμη συμπολίτη εθελοντή αιμοδότη. Το νερό και ο αέρας, βασικά συστατικά της ζωής, υπάρχουν ούτως ή άλλως. Το αίμα όμως είναι στο χέρι του ανθρώπου να προσφερθεί για να συντηρήσει τη ζωή. Και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να μεταδώσουμε». Όπως πρόσθεσε ο κ. Κοντακίδης, το αίμα που προσφέρουν οι εθελοντές αιμοδότες προορίζεται πρωτίστως για τις 3.500 παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία και χρειάζονται μηνιαίως από τέσσερις φιάλες αίματος.

«Όχι» στα…«κίνητρα» για αιμοδοσία

Καταθέτοντας μάλιστα τη διαφωνία του ο κ. Κοντακίδης με την άδεια που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και με τη διαγραφή απουσιών στους μαθητές, όταν δίνουν αίμα, θυμήθηκε και το εξής περιστατικό που περιποιεί υψηλή τιμή για τον επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, κ. Δημήτρη Δημητρακόπουλο: «Κάποτε κάποια μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών πρότειναν να δίδονται «κίνητρα» στους αιμοδότες. Ο κ. Δημήτρης Δημητρακόπουλος, όμως, διαφώνησε και απείλησε με μη συμμετοχή στο Σώμα της Ομοσπονδίας του Συλλόγου της Ροδόπης εάν υιοθετούνταν η πρακτική των «κινήτρων». Κι έτσι η ιδέα δεν προσχώρησε…

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από την εκδήλωση