Μετά από πρωτοβουλία του διευθυντή και των καθηγητών του σχολείου

Τo μυστήριο του ιερού Ευχελαίου τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης, 1ης Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. Το ευχέλαιο τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που προσκλήθηκε για τον σκοπό αυτό από τον διευθυντή, κ. Ηλία Ιωαννάκη, και τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

Ο Επίσκοπος ευχαρίστησε τους καθηγητές για την πρωτοβουλία τους και εξέφρασε τη χαρά του πού ευρέθη ανάμεσα στους μαθητές, προς τους οποίους –όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της Μητρόπολης – επισήμανε την αξία του Θεοπαράδοτου Μυστηρίου, αλλά και τη σημασία του σταδίου των αρετών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ως προετοιμασίας για τη βίωση του Μυστηρίου της Αναστάσεως και τους ευχήθηκε καταλλήλως.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξαφνιάστηκαν από την πρωτοβουλία για τέλεση ευχελαίου που πήραν οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου. Και τούτο, γιατί αφενός δε συναντώνται συχνά ανάλογες πρωτοβουλίες σε σχολικές μονάδες και αφετέρου γιατί το μυστήριο του ευχελαίου είναι συνυφασμένο στη συνείδηση των πιστών με τον σκοπό της ίασης ασθενειών.