Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής, το Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής και οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κομοτηνής, πραγματοποίησαν Φεστιβάλ Γεύσεων στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής με τίτλο «Ευρωμαγειρεύοντας: Γνωρίζοντας την ευρωπαϊκή κουζίνα με προϊόντα του τόπου μας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των “Ελευθερίων Κομοτηνής 2018” και με αφορμή το ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς / 2018 / «Η κληρονομιά μας: Το παρελθόν συναντά το μέλλον».

Η κεντρική πλατεία Κομοτηνής με τη συμβολή των σπουδαστών της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» του τομέα «Τουρισμού – Μεταφορών», του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής, γέμισε με μυρωδιές … Ευρώπης και πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να γευτεί ευρωπαϊκές ιδιαίτερες συνταγές που ξεχωρίζουν και χαρακτηρίζουν κάθε χώρα! Τη διαφορά φέτος έκανε η πρώτη ύλη, τα τοπικά υλικά δηλαδή που προσέδωσαν στην εκδήλωση ένα επιπλέον χαρακτηριστικό, αφού προέρχονταν από ντόπιους παραγωγούς και στόχος ήταν να αναδείξουν την τοπική γαστρονομική παράδοση.

Φυσικά από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει το νεανικό και ιδιαίτερα το μαθητικό στοιχείο· φιλοξενήθηκαν μαθητές από το Γενικό Λύκειο Σουφλίου, το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών, αλλά και από την Κομοτηνή, το 7ο Δημοτικό και το 2ο, το 9ο και το 12ο Νηπιαγωγείο. Όλοι οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εθελοντών του Europe Direct Κομοτηνής και των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (JEF) Κομοτηνής, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από διαδραστικά επιδαπέδια παιχνίδια και δραστηριότητες.

Η φετινή επιτυχία της εκδήλωσης είναι αδιαμφισβήτητα η υπόσχεση των διοργανωτών για το επόμενο ραντεβού με ακόμα πιο πλούσιο περιεχόμενο!