Έκτακτη συνάντηση με τους συμβούλους της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση» της οποίας ηγείται μετά τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη και την επεισοδιακή εκλογή του, συγκάλεσε ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής,

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μια μέρα πριν τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης της ΚάπαResearch στην οποία το 39,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν επιθυμεί την επανεκλογή του κ. Μέτιου. Ο ίδιος, πιθανώς γνωρίζοντας τα ευρήματα της σφυγμομέτρησης, θέλησε να εμφανιστεί ενωτικός, ωστόσο ο σκοπός του μάλλον δεν επετεύχθη καθώς έγινε αποδέκτης σειράς παραπόνων.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, ήταν η τηλεφωνική συμμετοχή με ανοιχτή ακρόαση, του αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη, ο οποίος νοσηλεύεται, και ο οποίος εξέφρασε ξανά την έντονη δυσαρέσκειά του για την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων που του επέβαλε ο περιφερειάρχης μολονότι η δικαστική υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει. Ο Χρ. Μέτιος αντί απαντήσεως αρκέστηκε να ευχηθεί στον αντιπεριφερειάρχη Δράμας «καλές γιορτές»…

Το στίγμα της βραδιάς, δε, φέρεται να έδωσε η επική ατάκα του συμβούλου από τον Έβρο Κώστα Βενετίδης προς τον Χρ. Μέτιο «εσύ δεν είσαι Περιφερειάρχης αλλά … Παρεάρχης!».

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε δείπνο, στο οποίο όμως οι περισσότεροι από τους μισούς συμβούλους δεν παρακάθησαν…

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν 28 σύμβουλοι της παράταξης (απουσίασαν οι Γιάννης Μπούτος από την Ξάνθη και Ζηνοβία Ζάχαρη από τον Έβρο), και οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας (απουσίασε όπως προαναφέρθηκε ο Αργύρης Πατακάκης που νοσηλεύεται, ο οποίος ωστόσο έκανε τηλεφωνική παρέμβαση).