Τη δυναμική συστράτευσή του στις αναπτυξιακές διεκδικήσεις των τοπικών παραγωγικών φορέων, κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης του «Ποταμιού» κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Από το βήμα του τελικού συνεδρίου του προγράμματος «Green Spots: Προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης», στην Κομοτηνή, τόνισε την αναγκαιότητα «να ιεραρχήσουμε τις επιλογές μας και να διεκδικήσουμε συγκεκριμένα πράγματα», προτάσσοντας τη στόχευση στον τομέα του τουρισμού.

ΙΛΧΑΝ 2Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι εμείς οι Κομοτηναίοι, με το επιχειρείν, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τον Δήμο, την Περιφέρεια και την Ομοσπονδία των επαγγελματιών, να μπορέσουμε να καταστρώσουμε ένα σχέδιο και να το υπηρετήσουμε από κοινού. Σε σχέση με τον τρόπο που λειτουργεί η Αθήνα, μπορώ να σας πω δύο πράγματα: Η Αθήνα για εμάς είναι το ΕΣΠΑ, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, και το χωροταξικό. Μπορούμε να διεκδικήσουμε με επιχειρηματολογία σωστή, και με την κεκτημένη εμπειρία των φορέων της περιοχής, να εντάξουμε στον αναπτυξιακό νόμο ό,τι κρίνουμε ότι αποτελεί προτεραιότητα γι’ αυτή την περιοχή. Οφείλουμε να ιεραρχήσουμε τις επιλογές μας και να διεκδικήσουμε συγκεκριμένα πράγματα, ιδιαίτερα όμως να δώσουμε έμφαση στα κίνητρα για την ανάπτυξη του τουρισμού. Μπορούμε τα επόμενα πέντε χρόνια να επικεντρωθούμε στον τουρισμό, και με δεδομένη τη γεωγραφική μας θέση να επιτύχουμε σημαντικά αποτελέσματα. Επιδίωξή μου είναι να προωθήσω όλες τις προτάσεις σας στον νέο αναπτυξιακό νόμο και στο ΕΣΠΑ αλλά και στο χωροταξικό. Θα με βρείτε αρωγό σε ό,τι θετικό και τεκμηριωμένο έχουμε να παρουσιάσουμε στο κέντρο ως περιοχή. Δεν πρέπει να μας ικανοποιεί τίποτα περισσότερο από τα καλύτερα αποτελέσματα, ώστε να επικοινωνήσουμε, να διαφημίσουμε, και να ανοίξουμε νέους ορίζοντες στην Περιφέρειά μας».