Ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Μέτιος.

Στο ερώτημα «εσείς θα επιθυμούσατε να επανεκλεγεί ο κ. Χρήστος Μέτιος στις επόμενες περιφερειακές εκλογές;», στη δημοσκόπηση της «Κάπα Research» που δημοσιεύει η καθημερινή εφημερίδα της Καβάλας «Νέα Εγνατία», το 39,5% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικάΣυγκεκριμένα, «όχι» απαντά το 22,5% και «μάλλον όχι» το 17%. Στον αντίποδα, «ναι» απαντά μόλις το 14,5% και «μάλλον ναι» το 18%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος «Δεν γνωρίζω-δεν απαντώ» ανέρχεται στο ποσοστό του 28%.

Όσον αφορά τη δημοφιλία του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, τα ευρήματα είναι μοιρασμένα: «Θετική και μάλλον θετική» γνώμη εκφράζει ένα ποσοστό του 37%, ενώ «Αρνητική και μάλλον αρνητική» γνώμη, καταθέτει το 36%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος «Δεν γνωρίζω-δεν απαντώ», ανέρχεται στο ποσοστό του 27%.

 

Στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας δημοσιεύτηκαν τα ευρήματα για τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης και Καβάλας.

Η ταυτότητα της δημοσκόπησης

Η έρευνα διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 13 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 972 ατόμων που επιλέχθηκαν με τη μέθοδο της πολυσταδιακής δειγματοληψίας με χρήση quota ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία. Το μέγιστο στατιστικό σφάλμα της έρευνας ορίζεται στο 3,1% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%. Τα αποτελέσματα είναι σταθμισμένα με την ψήφο του Σεπτεμβρίου 2015.