Ερώτηση προς τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών, με θέμα «Προπαγάνδιση τουρκικών εθίμων από το τουρκικό προξενείο στην ελληνική Θράκη», η οποία αναφέρεται στις τελετές ομαδικών περιτομών σε Ροδόπη και Έβρο, κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Πειραιώς του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή», Ιωάννης Λαγός.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Το φαινόμενο της ομαδικής περιτομής (σουνέτ), είναι μια νέα πολιτισμική συνήθεια που προέκυψε τελευταία στα θρησκευτικά ειωθότα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, με στόχο να καλλιεργήσει διαφορετική ταυτότητα του εκεί πληθυσμού.

Τελευταίο παράδειγμα, το σουνέτ (ομαδική περιτομή) που έγινε στα Αρριανά, όπου παραβρέθηκαν εκατοντάδες μουσουλμάνοι, και σε δεκάδες παιδιά μοιράστηκαν αναμνηστικά.

Η ομαδοποίηση τέτοιων τελετών έχει προφανώς στόχο να τονίσει την πολιτισμική διαφορετικότητα των μουσουλμάνων, και οι τελετές αυτές προωθούνται και ενθαρρύνονται από το τουρκικό προξενείο. Οι στόχοι προφανείς, αφού έχουμε παρουσία μόνο του Τούρκου Προξένου, Τούρκων αξιωματούχων, και των ψευτομουφτήδων.

Παραμένει βέβαια απορίας άξιον από ποια πηγή καλύπτονται αυτά τα έξοδα για να γίνονται τέτοιες πρωτόγνωρες εορτές στην περιοχή, με στόχο την καθιέρωση τουρκικών εθίμων.

Είχαμε όμως και ανάλογο κρούσμα στον γειτονικό νομό Έβρου, όπου πραγματοποιήθηκε και στο Διδυμότειχο ομαδική τελετή  σουνέτ από τον εκεί τοπικό σύλλογο μουσουλμάνων Διδυμοτείχου, μοιράζοντας σε 32 παιδιά  φαγητά και δώρα.

Οι εισαγόμενες αυτές εορτές έχουν στόχο να περιθωριοποιήσουν από το σώμα της ελληνικής κοινωνίας τους Έλληνες μουσουλμάνους, και εντέχνως να τους ρυμουλκήσουν με σωβινιστικά και διχαστικά μηνύματα, αποκόπτοντάς τους από τον ελληνικό κορμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Επειδή αυτές οι εκδηλώσεις  πολλαπλασιάζονται με την ενθάρρυνση και τη χρηματοδότηση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, γιατί η ελληνική Πολιτεία ανέχεται και νομιμοποιεί μαζικές θρησκευτικές εορτές διαβρώνοντας την ελληνική συνείδηση των Ελλήνων μουσουλμάνων, και δεν μεριμνά να υπάρχει παρουσία και ελληνικών Κρατικών Αρχών;

Ποιες εκδηλώσεις οργανώθηκαν από την επίσημη ελληνική Πολιτεία προωθώντας την αναγκαιότητα ειρηνικής συνύπαρξης των Ελλήνων μουσουλμάνων με τους Έλληνες χριστιανούς πολίτες;».