Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτη, και Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, για την υπόθεση του κρυμμένου οπλισμού σε τζαμί της Ξάνθης, κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Στο κείμενο της Ερώτησής του, αναφέρει:

«Σύμφωνα  με δημοσίευμα της εφημερίδος «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», οι υπηρεσίες ασφαλείας κατόπιν ενδείξεων και πληροφοριών προέβησαν σε έλεγχο σε τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του Δήμου Τοπείρου στην Ξάνθη, όπου εντόπισαν κρυμμένα δύο πιστόλια με σιγαστήρα καθώς και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων μεγάλων διαμετρημάτων, οπλισμό και πυρομαχικά. Μάλιστα εκλήθη εσπευσμένως ο ιμάμης του χωριού για παροχή εξηγήσεων καθώς είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος λειτουργίας του τζαμιού.

Aξίζει να σημειωθεί, ότι την παρούσα περίοδο σοβεί ιδιαίτερη κρίση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ενώ από την πλευρά της επίσημης τουρκικής ηγεσίας και από τον υψηλότερο πολιτειακό παράγοντα, εκτοξεύονται ακραίες, πολεμικού χαρακτήρα απειλές, και καλλιεργείται κλίμα τουρκικού επεκτατισμού σε βάρος της χώρας μας.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

-Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Ελληνική κυβέρνηση προστατεύοντας την εθνική ακεραιότητα της χώρας από τις τουρκικές απειλές;

-Με δεδομένες τις έντονες φήμες που διακινούνται επί μακρόν, έχουν ερευνηθεί άλλα τζαμιά της περιοχής, και ποια, για ενδεχόμενη αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών;

-Δεδομένου πως ο σιγαστήρας παραπέμπει σε πιθανή τέλεση εγκλημάτων, ακόμα και κακουργηματικής μορφής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του υπεύθυνου ιμάμη, και αν όχι, γιατί δεν ασκήθηκε τουλάχιστον για παράνομη οπλοκατοχή;».