Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υγείας, Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Πάσσου της Δημοτικής Ενότητας Φιλλύρας του Δήμου Αρριανών Ροδόπης, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου και Σάκης Βαρδαλής.

Στο κείμενό τους αναφέρουν:

«Οι περίπου επτακόσιοι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Πάσσου του Δήμου Αρριανών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, που κύρια πηγή εισοδημάτων τους έχουν τη γεωργία, την παραγωγή καπνού και την κτηνοτροφία, αντιμετωπίζουν καθημερινά σοβαρά προβλήματα, με τις συνθήκες διαβίωσης τους να γίνονται όλο και πιο δύσκολες, και την Υγεία και την Παιδεία να είναι γενικότερα υποβαθμισμένες.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι παρ’ όλο που υπάρχει αγροτικό ιατρείο, δεν υπάρχει γιατρός για περισσότερο από έναν χρόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων. Μάλιστα, χώρος του ιατρείου που αξιοποιούνταν για συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου, παραμένει κλειστός αφού η Διοίκηση του Δήμου έχει πάρει τα κλειδιά με αποτέλεσμα το Τοπικό Συμβούλιο να μην έχει χώρο για να πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις του.

Με την πρώτη βροχή οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με πλημμύρες καθώς υπάρχουν προβλήματα στην αντιπλημμυρική προστασία, ενώ επιπλέον υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο αποχετευτικό ομβρίων.

Το εσωτερικό οδικό δίκτυο της τοπικής κοινότητας είναι σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο για τους κατοίκους, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στη διαχείριση των απορριμμάτων μιας και οι κάδοι απορριμμάτων δεν επαρκούν.

Προβλήματα υπάρχουν επίσης και στο δημοτικό σχολείο της Τοπικής Κοινότητας, με σοβαρές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, και την πρόσοψη του κτιρίου να χρίζει άμεσης επισκευής.

Τέλος, το κόστος του νερού για τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Πάσσου είναι δυσανάλογα υψηλό σε σχέση με το κόστος του στο σύνολο του Δήμου Αρριανών.

Να σημειώσουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο, με ομόφωνες αποφάσεις και με σύμφωνη γνώμη των κατοίκων, έχει καταθέσει γραπτές αναφορές για όλα αυτά τα προβλήματα προς τη Διοίκηση του Δήμου, όμως ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια για την επίλυση τους, εκτός από αόριστες υποσχέσεις.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την επίλυση όλων των παραπάνω έντονων και καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Πάσσου, του Δήμου Αρριανών.