«Σύλλογοι στην Ευρώπη προπαγανδίζουν εναντίον της Δυτικής Θράκης», είναι ο τίτλος της Ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Πολιτισμού, και Παιδείας & Θρησκευμάτων, και η οποία έχει ως εξής:

«Σε ολόκληρη την Ευρώπη αναπτύσσονται σύλλογοι ελεγχόμενοι από την Άγκυρα, που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τους μουσουλμάνους που ζουν στη Δυτική Θράκη.

Τον Δεκέμβριο συνεδρίασε στο Λονδίνο ο “Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης – Αγγλίας”, στην οποία Πρόεδρος εξελέγη ο Ξανθιώτης Μουσταφά Μουχτάρ Κιουτσούκ. Ο σύλλογος έχει αρκετά χρόνια παρουσίας, και αποτελείται κυρίως από φοιτητές που σπουδάζουν εκεί και όσους παραμένουν μετά το πέρας των σπουδών τους εργαζόμενοι εκεί. Μετά τη Γερμανία, όπου ανάλογες οργανώσεις είναι πολλές, τώρα είναι φανερό ότι η τουρκική προπαγάνδα επεκτείνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

– Ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε να καταπολεμηθεί αυτή η προπαγάνδα των Τούρκων και  να τύχουν σεβασμού οι διεθνείς συνθήκες που δεν αναγνωρίζουν τουρκική μειονότητα στη Θράκη παρά μόνο μουσουλμανική;

– Γιατί οι αρμόδιες ελληνικές αρχές δεν πληροφορούν και δεν δραστηριοποιούν τις δεκάδες των φοιτητικών συλλόγων των Ελλήνων που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες, ενάντια σε αυτήν την προπαγάνδα; Οι προξενικές και διπλωματικές αρχές θα κινηθούν ανάλογα;».