Ερώτηση Κουίκ για τον γιατρό του Ελαιοχωρίου Καβάλας

ΚΟΥΙΚ

ΚΟΥΙΚ«Όταν πριν λίγες μέρες από το βήμα της Βουλής, απευθύνθηκα στον Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα και του μίλαγα για το αλαλούμ των μετακινήσεων γιατρών στην περιφέρεια, προσπαθούσε να με διαψεύσει.

Του προτείνω να πάει ο ίδιος μια βόλτα μέχρι το Ελαιοχώρι που βρίσκεται στην Καβάλα, στους πρόποδες του Παγγαίου». Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον «Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ», καταθέτοντας Ερώτηση στην Βουλή για μια, ακόμη πιο σκανδαλώδη, περίπτωση:

Αγροτικού Ιατρού που τοποθετήθηκε σε αγροτική περιοχή, συγκεκριμένα στο Ελαιοχώρι, και ως δια μαγείας αποσπάστηκε στο κεντρικό Νοσοκομείο Καβάλας, αφήνοντας σύξυλους τους κατοίκους!

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΘΕΜΑ: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

κ. Υπουργέ,

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα στο Ελαιοχώρι Καβάλας και οφείλω να σας ενημερώσω ότι τα σχόλια που άκουσα για το «Σύστημα Υγείας» που τους επιφυλάξατε, κάθε άλλο παρά κολακευτικά είναι. (Το λέω όσο γίνεται πιο κομψά).

Όπως μου έλεγαν οι κάτοικοι, γιατρός που τους συνταγογραφεί εμφανίζεται ως διάττοντας αστέρας, με τα… φεγγάρια, προφανώς όποτε βολέψει, δεν γνωρίζω ποιους.

Αλλά το πλέον εξοργιστικό είναι ότι έχει τοποθετηθεί στην περιοχή αγροτικός ιατρός, ο οποίος με ταχυδακτυλουργικά κόλπα τύπου «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ», έχει αποσπαστεί στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Καβάλας.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνω μεγαλύτερη εισαγωγή κ. Υπουργέ.

Κατόπιν τούτων σας ερωτώ:

  1. Θα εμφανιστεί, επιτέλους και θα τοποθετηθεί ο αγροτικός ιατρός στην περιοχή Ελαιοχωρίου, όπως είναι και η αρχική απόφαση;
  2. Επειδή το φαινόμενο απόσπασης γιατρών από Κέντρα Υγείας στα κεντρικά Νοσοκομεία του κάθε νομού, είναι καθεστώς πανελλαδικό, πότε θα το σταματήσετε;
  3. Μέχρι να πάει στη θέση για την οποία ορίστηκε ο αγροτικός ιατρός, μπορείτε να μεριμνήσετε να εμφανίζεται τακτικότερα γιατρός στη περιοχή Ελαιοχωρίου, για να αντιμετωπίζει τις ανάγκες συνταγογράφησης των κατοίκων;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood