Η καθίζηση που υπέστη τις προηγούμενες μέρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, το οδόστρωμα στον οικισμό του Ροδίτη, προκάλεσε την παρέμβαση του Αντώνη Γραβάνη της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, η οποία απαντήθηκε από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Δημήτρη Καρασταύρου.

ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΟΚΟι βλάβες προκλήθηκαν σε τμήμα του υπό κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης, με τον κ. Γραβάνη να υποβάλλει στη διοίκηση το ερώτημα:

«Θα ήθελα να μας ενημερώσετε σχετικά με τις αποκαταστάσεις στον επαρχιακό δρόμο του Ροδίτη αλλά και στους δρόμους εντός του οικισμού, μετά τα έργα για το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Ο δρόμος είναι σε τραγική κατάσταση, ενώ έχουν περάσει έξι περίπου μήνες με λακούβες και καθιζήσεις, γεγονός που τον κάνει πολύ επικίνδυνο. Για τους λόγους αυτούς θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε παραλάβει το έργο, και τι σκοπεύετε να κάνετε».

καρασταυρουΑπό την πλευρά του ο κ. Καρασταύρου ξεκαθάρισε κατ’αρχήν πως πρόκειται για υπό εξέλιξη έργο που δεν έχει παραληφθεί, σημείωσε ότι στην περιοχή υπάρχει μπαζωμένο ρέμα γεγονός που συνέβαλλε στο πλημμυρικό φαινόμενο, ενώ υπογράμμισε πως πλέον τέτοιου είδους έργα παραλαμβάνονται μόνο εάν υπάρχει και η θετική γνωμοδότηση των τοπικών συμβουλίων.