Σειρά ερωτημάτων που αφορούν το μείζον θέμα της πυρασφάλειας του περιαστικού δάσους Ξάνθης, απευθύνει με Επερώτησή του προς τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, ο επικεφαλής της μείοζονοας αντιπολίτευσης της “Κοινωνικής Συμμαχίας”, Φώτης Καραλίδης.

Αναλυτικά η Επερώτηση:

«Με το πρόγραμμα INTERREG 2010-2014 αγοράστηκαν για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης πυροσβεστικά οχήματα και εξοπλισμός καμερών ανίχνευσης πυρκαγιών.

Τα οχήματα κάλυπταν ανάγκες περιπολιών στο περιαστικό δάσος της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης (γινόταν σχετική παραχώρηση των οχημάτων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από την Οικονομική Επιτροπή – υπάρχουν σχετικές αποφάσεις μέχρι και το έτος 2016).

Επερωτάσθε:

Σχετικά με την κατάσταση και λειτουργία αυτού του εξοπλισμού σήμερα:

  1. Είναι τα μηχανήματα σε ετοιμότητα και λειτουργία; Υπάρχει ο σχετικός εξοπλισμός πάνω σε αυτά όπως είχαν αγοραστεί;
  2. Αληθεύει ότι τα οχήματα έχουν παροπλιστεί από τον εξοπλισμό τους και έχουν γίνει οχήματα μεταφοράς προσωπικού;
  3. Αληθεύει ότι το ένα όχημα εξ αυτών (χωρίς τον εξοπλισμό του), καλύπτει ανάγκες μετακίνησης του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας, ή ποιες ανάγκες εξυπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης;
  4. Λειτουργούν οι κάμερες πυρανίχνευσης όπως είχαν τοποθετηθεί από το σχετικό πρόγραμμα στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης;
  5. Που βρίσκεται το θέμα της πρότασης της προηγούμενης Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ σχετικά με την επέκταση του συστήματος (κάμερες πυρανίχνευσης) και την εξαγορά αντίστοιχου εξοπλισμού (πυροσβεστικών οχημάτων) για όλη την οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας –  Βουλγαρίας;».