Ερωτήματα αναφορικά με την ετοιμότητα και την επάρκεια των υποδομών του Δήμου Κομοτηνής προς αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, καταθέτει προς τη δημοτική αρχή η επικεφαλής της παράταξης της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής», κ. Ελένη Λαφτσή, δια επιστολής της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νότη Χαραλαμπίδη.

Συγκεκριμένα, το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Σαν ένα πολυπαιγμένο σίριαλ που επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι διήμερες βροχοπτώσεις που έπληξαν τον Δήμο Κομοτηνής, μετέτρεψαν για μια ακόμη φορά σε λίμνες αρκετές περιοχές.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο οικισμός Ηφαίστου, όπου μεγάλος όγκος νερού υπερκέρασε το ανάχωμα της Πανεπιστημιούπολης και έπληξε την περιοχή, η οδός Μαραθώνος, η περιοχή του κλειστού κολυμβητηρίου, η έδρα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., ο οικισμός του Ροδίτη με τον δρόμο που διέρχεται μέσα από τον οικισμό να πλημμυρίζει, τα Φατήριακα, τα Παγούρια, καθώς και οι δρόμοι της Κομοτηνής που στην πλειοψηφία τους έγιναν δύσβατοι ή και απροσπέλαστοι από τους πολίτες.

– Με δεδομένο το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που είχε έγκαιρα εκδοθεί, ερωτάται ο Δήμος Κομοτηνής σε τι ενέργειες προέβη για την πρόληψη των  δυσμενών επιπτώσεων των συχνών και επαναλαμβανόμενων πλέον καιρικών  φαινομένων;

– Οι υπάρχουσες υποδομές, φρεάτια, πόσο τακτικά συντηρούνται και καθαρίζονται;

– Αρκούν οι υπάρχουσες υποδομές για την πρόληψη αυτών των φαινομένων;

– Ποιές υποδομές χρειάζονται βελτίωση ώστε να μπορούν να είναι αποτελεσματικές σε εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων όπως πρόσφατα, ώστε να αποφεύγουμε την καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας και κυρίως την απώλεια ανθρώπινης ζωής;».