Για μια ακόμη φορά, σε μια ακόμη εκδήλωση με μαζική προσέλευση κοινού και ιδίως παιδιών εν προκειμένω, στην 1η Μαθητική Αποκριάτικη Παρέλαση – «Καρναβαλιάδα» Κομοτηνής, οι εκπαιδευμένοι εθελοντές διασώστες του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, δήλωσαν το «παρών».

Αχρείαστοι να είναι – εύχονται και οι ίδιοι – ωστόσο η παρουσία τους δημιουργεί ουσιαστικό αίσθημα ασφάλειας στους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις της περιοχής. Άλλωστε, έχουν υπάρξει περιστατικά παροχής Α΄ βοηθειών αλλά και σημαντικής φροντίδας σε συνανθρώπους μας, γεγονός που έρχεται προς επίρρωσιν της αυταπόδεικτης αναγκαίας παρουσίας τους.

Την πολυπληθή εκδήλωση με την οποία κορυφώθηκαν οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κομοτηνής, κάλυψε εννεαμελής ομάδα (πέντε άνδρες και τέσσερις γυναίκες), ελέγχοντας κάθε σημείο της παρέλασης, που πέρασε από τέσσερις κεντρικές οδούς της πόλης πριν καταλήξει στην κεντρική πλατεία.

Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, υπογραμμίζοντας: «Είμαστε πραγματικά τυχεροί εδώ στην Κομοτηνή, που ως άλλοι «άγγελοι-φύλακες», τα εκπαιδευμένα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού είναι δίπλα μας συνεχώς και εθελοντικά. Τους ευχαριστώ για μια ακόμη φορά, όχι μόνο ως Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ αλλά και ως πολίτης. Τους εύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο».