Ανακοίνωση Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής:

“Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκαν οι σύνεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης από τραμπούκους «συνδικαλιστές» της παράταξης «Εργατική Ταξική Ενότητα» του ΠΑΜΕ, οι οποίοι προπηλάκισαν τη δικαστική αντιπρόσωπο και βιαιοπράγησαν εναντίον των συναδέλφων μας, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Όλα αυτά συνέβησαν εντός του κτιρίου του Ε.Κ.Κ., από κομματικά στελέχη της συγκεκριμένης παράταξης που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από Θεσσαλονίκη, «ενδεδυμένα» με το μανδύα του «εργαζόμενου».

Το περιστατικό προστίθεται στις ακραίες και βίαιες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και έχουν ως στόχο να διασπάσουν το κίνημα, να προσβάλλουν – υπονομεύσουν δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικά δικαιώματα. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν θέση εντός των κόλπων του οργανωμένου, προοδευτικού και δημοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος, γεγονός που σύντομα θα διαπιστώσουν οι συγκεκριμένες δυνάμεις.

Να είναι σίγουροι ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής και όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις που συνθέτουν το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, δεν θα επιτρέψουν σε καμία ακραία συμπεριφορά, σε καμία αντιδημοκρατική διαδικασία, να ακυρώσει την επίπονη και διαρκή προσπάθεια δημοκρατικής συνεννόησης και συμπόρευσης των δυνάμεων της εργασίας.

Ενωμένοι θα σταθούμε απέναντι στους εκφραστές τέτοιων συμπεριφορών και θα τους θέσουμε άμεσα εκτός του κινήματος”.