• Τμήμα Θεατρικών Κωμικών Αυτοσχεδιασμών και Εργαστήρι Κατασκευής Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων θα λειτουργήσουν στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη (info@emthrace.org).

unnamedΤμήμα Θεατρικών Κωμικών Αυτοσχεδιασμών

Θέλετε να γνωρίσετε τον κόσμο του θεατρικού κωμικού αυτοσχεδιασμού; Το Improv Comedy είναι η τέχνη των κωμικών θεατρικών αυτοσχεδιασμών. Μια θεατρική τέχνη όπου ό,τι παρουσιάζεται στη σκηνή δημιουργείται εκείνη τη στιγμή με σχεδόν καθόλου ή ελάχιστη προετοιμασία και βασισμένη σε προτάσεις και ιδέες του κοινού. Το Impov Comedy ξεκίνησε βασισμένο σε ασκήσεις αυτοσχεδιασμού του θεάτρου και εξελίχθηκε σε μια ξεχωριστή μορφή τη δεκαετία του ’70. Διδάσκεται σε όλες τις ηλικίες, δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία στο θέατρο, και πλέον διδάσκεται από σχολικές τάξεις μέχρι και επιχειρηματικά σεμινάρια για τη βελτίωση των ικανοτήτων επικοινωνίας, την αύξηση της αυτοπεποίθησης και της εξωστρέφειας, ή ακόμα και ως εργαλείο ψυχοθεραπείας για να βοηθήσει ανθρώπους να εκφράζονται πιο ελευθέρα, να γίνονται πιο αυθόρμητοι, πιο δημιουργικοί και να ψυχαγωγούνται. Αυτό που κάνει το Improv Comedy να ξεχωρίζει, είναι ότι δίνει μια άκρως βιωματική εμπειρία εφαρμοσμένου θεάτρου, και παράλληλα βελτιώνει τη συναισθηματική νοημοσύνη των συμμετεχόντων. Μαθαίνουν πως να ακούν πραγματικά, να δέχονται και να αποδέχονται την αποτυχία, και να ανακαλύπτουν πτυχές του εαυτού τους. Έρχονται ξανά σε επαφή με την παιδικότητα τους, και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι! Τα τμήματα αρχαρίων διδάσκονται τις βασικές αρχές του Short Form Improv και είναι χωρισμένα σε έξι βασικούς θεματικούς κύκλους που ολοκληρώνονται σε δύο χρόνια. Υπεύθυνος: Παναγιώτης Κούδας. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη 10-12 το βράδυ. Πληροφορίες-εγγραφές: 25510-36663. Ανοιχτό μάθημα γνωριμίας, την Τετάρτη 19/9, 5-7 το απόγευμα.

unnamed 1Εργαστήρι Κατασκευής Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων

Την Δευτέρα 1/10 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του τρίτου κύκλου του εργαστηρίου από τον Εθνομουσικολόγο και Art Luthier Παναγιώτη Στουπιάδη. Σε αυτόν τον κύκλο θα κατασκευαστεί το πρότυπο κρητικό λυράκι του 18ου αιώνα όπως αυτό εκτίθεται στο μουσείο λαϊκών οργάνων του Φοίβου Ανωγειανάκη. Στο πρώτο μάθημα οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν αναλυτικά τα θεωρητικά στοιχεία της βασικής και ειδικής οργανοποιίας καθώς και της οργανογνωσίας. Στη συνέχεια θα τα εφαρμόσουν στην πράξη με τη συνεχή καθοδήγηση του διδάσκοντος. Η λίστα των απαραίτητων εργαλείων θα δοθεί στους συμμετέχοντες με την εγγραφή. Δηλώσεις συμμετοχής στο 25510-36663.