– Για την άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες και για μεγαλύτερη ευκολία χρήσης από κάθε μηχανικό, ανασχεδιάσθηκε η ιστοσελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Με έμφαση στην ευκολία χρήσης από όλους τους μηχανικούς, «τρέχει» η νέα ιστοσελίδα του ΤΕΕ. Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Γιώργου Στασινού, το υπάρχον site του Επιμελητηρίου ανασχεδιάσθηκε πλήρως με τις δυνάμεις του Επιμελητηρίου, χωρίς επιπλέον κόστος για το ΤΕΕ, καθώς είχε συμπληρώσει πολλά χρόνια λειτουργίας στην παλαιά toy μορφή.

«Η ευκολία στην καθημερινότητα των μηχανικών και η παροχή σύγχρονων, αποτελεσματικών και ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα μέλη του ΤΕΕ, είναι στην καρδιά της φιλοσοφίας μας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ και πρόσθεσε: «Οι μηχανικοί μέσα στην κρίση που όλοι βιώνουμε χρειάζονται και αξίζουν έναν βοηθό στην καθημερινότητα τους, και το ΤΕΕ θέλει αυτό ακριβώς να τους προσφέρει». Συμπλήρωσε, δε, πως «η νέα ιστοσελίδα του ΤΕΕ είναι ένα ακόμη βήμα στην καλύτερη εξυπηρέτηση των μηχανικών και του τεχνικού κόσμου της χώρας. Έρχεται ως συνέχεια στις νέες υπηρεσίες που καθιερώσαμε τους τελευταίους μήνες και θα λειτουργήσει ως έναυσμα ακόμη περισσότερων παροχών και λειτουργιών που δρομολογούμε για τους επόμενους μήνες».

Το νέο site του ΤΕΕ κινείται στην κατεύθυνση της φιλικότητας προς τον χρήστη και της διαλειτουργικότητας με πολλαπλές συσκευές πρόσβασης και περιηγητές/φυλλομετρητές διαδικτύου. Είναι δηλαδή σχεδιασμένο ως autoresponsive σε πρόσβαση από σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, tablets, notebooks, phablets και κινητά τηλέφωνα.

Ο μηχανικός μπορεί πλέον με άμεση πρόσβαση από την πρώτη σελίδα, μέσα από τις συνδέσειςe-services που βρίσκονται ψηλά στη νέα ιστοσελίδα, να έχει άμεση πρόσβαση σε όλο το «πλέγμα» ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχει το ΤΕΕ:

– Διαχείριση δηλώσεων αυθαιρέτων κτισμάτων Ν4178/2013.

– Ενεργειακοί Επιθεωρητές (ΚΕΝΑΚ).

– Συστήματα Ηλεκτρονικής ¨Έκδοσης Αδειών.

– Διαχείριση Αμοιβών.

– My TΕΕ.

– Ρύθμιση οφειλών σε δόσεις.

– Μητρώο – Εξετάσεις – Πιστοποιήσεις.

– Μηχανικού Εγχειρίδιο Νομοθεσίας.

– Αγορά Εργασίας.

– Αίτηση για Ελεγκτή Δόμησης.

Επιπλέον, σε ένα σύγχρονο, γραφικό περιβάλλον, οι μηχανικοί και οι πολίτες μπορούν να πληροφορούνται για τα θέματα τεχνικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος από τις ενημερωτικές ενότητες της νέας ιστοσελίδας:

– Ημερολόγιο/Ατζέντα εκδηλώσεων τεχνικού ενδιαφέροντος.

– Ειδήσεις ΤΕΕ.

– Newsletters ΤΕΕ.

– Δελτία Τύπου ΤΕΕ.

– Ρεπορτάζ ΤΕΕ.

– Videos ΤΕΕ.

– Μηχανικών άλλα Έργα.

Τέλος, στη διάθεση των μηχανικών και των πολιτών βρίσκεται όλο το υφιστάμενο μέχρι σήμερα υλικό πληροφόρησης, και όλο το αρχείο του διαδικτυακού υλικού του ΤΕΕ των τελευταίων δεκαετιών, καθώς το Επιμελητήριο των Μηχανικών υπήρξε πάντα πρωτοπόρο στην αξιοποίηση και ενσωμάτωση του διαδικτύου στην καθημερινότητα του τεχνικού κόσμου της χώρας – τώρα πια με μια νέα, πιο φιλική και αρτιότερη αισθητικά μορφή.