Επιθεώρηση, αξιολόγηση και ενίσχυση των παλιών γεφυρών που κατασκευάστηκαν κατά τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ζητούν οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού Α.Ε.
Με ανακοίνωσή τους καλούν τη Διοίκηση της εταιρείας να ενεργοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα στη βάση τεσσάρων διαγωνισμών που «κόλλησαν» στα διαδικαστικά από το 2015.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων της «Εγνατία Οδός ΑΕ» (ΣΕΤΕΟ), με αφορμή την κατάρρευση της αστικής γέφυρας του αυτοκινητόδρομου Α10 στη Γένοβα της Ιταλίας που στοίχισε τη ζωή σε 43 ανθρώπους, επισημαίνει ότι στην παρούσα φάση είναι ακόμα πιο επιτακτική και αναγκαία η άμεση υλοποίηση των δράσεων αναφορικά με τις παλιές γέφυρες του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας. «Η χρηματοδότησή τους μπορεί πλέον να εξασφαλιστεί από τους ίδιους πόρους της Εγνατία Οδός Α.Ε., κατόπιν σχετικής συνεννόησης με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών» σημειώνουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.
Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση, το τραγικό δυστύχημα στην Ιταλία ανέδειξε τις υψηλές ανάγκες παρακολούθησης και συντήρησης των κρίσιμων υποδομών, φέρνοντας και πάλι στην ευρωπαϊκή επικαιρότητα «τα σημαντικότατα προβλήματα που ανακύπτουν με τις εκτεταμένες – στις χώρες της νότιας Ευρώπης – ιδιωτικοποιήσεις και παραχωρήσεις των υποδομών, υπό τεχνικά και νομικά περίπλοκο και ασαφές πλαίσιο όσον αφορά στις αρμοδιότητες, στις υποχρεώσεις και στην κατανομή των κινδύνων, αφήνοντας εν τέλει απροστάτευτους τους χρήστες αλλά και έκθετο το κράτος». Συζήτηση που άνοιξε και στην Ελλάδα.
Ο ΣΕΤΕΟ γνωστοποιεί λοιπόν με την ανακοίνωσή του, ότι το 2014, η Εγνατία Οδός Α.Ε., στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο όλης της χώρας, και βάσει προδιαγραφών και οδηγιών που έχει αναπτύξει και εφαρμόσει η ίδια από την πολύχρονη σχετική εμπειρία της, είχε δημοπρατήσει τέσσερις διαγωνισμούς με αντικείμενο την Επιθεώρηση, Αξιολόγηση και Μελέτη Επεμβάσεων Λειτουργικής και Δομικής Αναβάθμισης των Γεφυρών και Τεχνικών στο σύνολο σχεδόν της χώρας.
Αντικείμενο των διαγωνισμών ήταν η οπτική επιθεώρηση, οι έλεγχοι υλικών, η αξιολόγηση και η πρόταση επεμβάσεων δομικής και λειτουργικής αναβάθμισης μεγάλου τμήματος των παλαιών γεφυρών που είχαν κατασκευαστεί στις δεκαετίες ’60 και ’70, με ηλικία σήμερα 40-50 ετών.
«Το 2015 ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή των υπ’ όψιν Διαγωνισμών και ο τελικός συνολικός προϋπολογισμός διαμορφώθηκε περίπου στα 1.000.000 ευρώ. Δυστυχώς, παρά την ολοκλήρωση των διαγωνισμών, η ανάθεση και υλοποίηση των έργων ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν για διαδικαστικούς λόγους» αναφέρουν οι εργαζόμενοι, καλώντας τη Διοίκηση σε άμεση ενεργοποίηση.
πηγή: tovima.gr
επιμέλεια: inkomotini.news