Με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη), κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε στο γραφείο της, ο Πρόεδρος του Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Χρήστος Καζαντζής.

Επίκεντρο της συζήτησης, υπήρξαν θέματα που αφορούν το επιχειρηματικό περιβάλλον που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες στη Βουλγαρία, αλλά και οι εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Ο κ. Καζαντζής παρουσίασε στην Υφυπουργό τις υπηρεσίες που παρέχει το Ελληνοβουλγαρικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο προς τα εγγεγραμμένα μέλη του, ενώ έγινε αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου για τη δημιουργία ασφαλούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος προς επιχειρηματίες οι οποίοι αναζητούν νέους ορίζοντες για τις δραστηριότητές τους. Παράλληλα, ενημέρωσε την Υφυπουργό για τους στόχους του Επιμελητηρίου: Παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τα μέλη του, υλοποίηση νέων συνεργασιών με θεσμικούς και επαγγελματικούς φορείς της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, προσέλκυση επενδύσεων.

Από την πλευρά της η κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στους στόχους και τις επιδιώξεις του Επιμελητηρίου.

Κατά τη συνάντηση, συμφωνήθηκε η μελλοντική συνεργασία και αρωγή του Υπουργείου σε συντονισμένες δράσεις του Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, προκειμένου να οικοδομηθούν νέες γέφυρες εμπορικής συνεργασίας μεταξύ μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων των δύο χωρών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καζαντζής, τόνισε:

«Βασικό μας μέλημα είναι η υλοποίηση κοινών στόχων, όπως:

– Η εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση.

– Η δημιουργία οράματος πραγματικής ανάπτυξης για την οικονομία  και τις  επιχειρήσεις, εμπορικές και βιομηχανικές.

– Η σύνδεση καινοτομιών και επιχειρηματικότητας.

– Η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, ιδίως για νέους ανθρώπους.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι ο συνεχής αγώνας προκειμένου να βελτιώνονται σταθερά οι επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών, ώστε με το έργο και τις προτάσεις μας να διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον δημιουργώντας ένα πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον για τους Έλληνες και τους Βούλγαρους επιχειρηματίες».