ΔΕΡΜε τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συναντήθηκε ο νέος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Σε κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου συζήτησε μαζί τους αναπτύσσοντας τις θέσεις και τους στόχους του Υπουργείου, τονίζοντας την ευαισθησία του Υπουργείου για την ελληνική οικογένεια και την εκπαίδευση των παιδιών, και υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει όλοι σε καθημερινή βάση να εντείνουμε τις προσπάθειές μας».

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους κυρίως σε θέματα που αφορούν την προετοιμασία για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τον Υφυπουργό να παρουσιάζει ένα αναλυτικό χρονοδιάγραμμα που αναμένεται να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων με την έναρξη του διδακτικού έτους, τις έγκαιρες μεταθέσεις, αποσπάσεις,  αναπληρώσεις και καλύψεις διοικητικών κενών.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος, ανέλυσε έναν πλήρη μηχανισμό που έχει θέσει σε ετοιμότητα, ώστε αφενός να έχει άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, και αφετέρου να είναι αποτελεσματικός χωρίς χρονοτριβές και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Άλλωστε όπως επισήμανε με έμφαση, «πρέπει να εντατικοποιηθούν οι ρυθμοί παραγωγικότητας για να υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό έργο το συντομότερο δυνατόν».