Για μια ακόμη χρονιά, με τις υψηλές βαθμολογίες που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές του, το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Κομοτηνής «Ορόσημο 2001», αποδεικνύει το γιατί καταχωρίζεται ως κορυφαία φροντιστηριακή μονάδα.

Όταν το 1980 ο Μαθηματικός κ. Αθανάσιος Λιπορδέζης ίδρυσε το Φροντιστήριο «Ορόσημο 2001», οι μέθοδοι και τα συστήματά του θεωρήθηκαν τόσο πρωτότυπα και πρωτοποριακά, που οι ίδιοι οι μαθητές και η τοπική κοινωνία του έδωσαν δικαιωματικά τον τίτλο «ΠΡΟΤΥΠΟ Γενικό Φροντιστήριο 2001».

Όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. Λιπορδέζης και οι συνεργάτες του, έχουν επιδοθεί σε μια συνεχή αναζήτηση της εξέλιξης των μεθόδων, των τεχνικών και των αποτελεσματικότερων μέσων για την ΕΠΙΤΕΥΞΗ της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτή η φροντιστηριακή δομή της Κομοτηνής, πρώτη εισήγαγε πρωτοποριακά και σύγχρονα προγράμματα εκπαίδευσης, καθώς και ό,τι σύγχρονο τεχνολογικό διδακτικό εργαλείο ανακαλύπτονταν. Διανύοντας λοιπόν την τέταρτη δεκαετία λειτουργίας του, το «Ορόσημο 2001», με την πλούσια ΕΜΠΕΙΡΙΑ του, συνιστά προδήλως εχέγγυο επιτυχίας. Η μακρόχρονη αυτή ύπαρξή του στον χώρο της εκπαίδευσης είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΓΓΥΗΣΗ για την ΠΟΙΟΤΗΤΑ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και την ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ των γραμμάτων και της φροντιστηριακής εκπαίδευσης έχουν ανακηρυχθεί επίτιμοι διδάκτορες του φροντιστηρίου, και έχουν πει για αυτό:

Σαράντος Καργάκος: «Στο φροντιστήριο αυτό επιδιώκουν να φτιάξουν μια παιδεία αρίστων και αυτό είναι πολύ όμορφο και πολύ σπουδαίο».

Νίκος Λυγερός: «Σε αυτό το φροντιστήριο μπορούν να ξεφύγουν από τα στενά όρια της ύλης και να δώσουν μια σφαιρική, ολοκληρωμένη γνώση, και να ανοίξουν περαιτέρω τους ορίζοντες των παιδιών».

Κώστας Ζουράρις: «Δεν πίστευα ότι υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις στην εκπαίδευση. Στο φροντιστήριο αυτό όλα είναι όμορφα, αρμονικά, λειτουργικά. Όλοι είναι υπέροχοι».

Αντώνης Κυριακόπουλος: «Γίνεται πολύ καλή δουλειά στο φροντιστήριο του κ. Λιπορδέζη. Ήμουν φροντιστής τόσα χρόνια και μπορώ να εκτιμήσω».

Στάθης Σπανός: «Γνώρισα όλη την Ελλάδα ως εκδότης – φροντιστής. Το «Ορόσημο 2001» είναι το πλέον οργανωμένο και όμορφο φροντιστήριο, με έναν φιλόδοξο και ικανό διευθυντή».