– Είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού.
69 παράνομους μετανάστες (42 άνδρες, 10 γυναίκες και 17 παιδιά), που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου στην παρέβρια περιοχή των χωριών Θουρίου και Σοφικού Ορεστιάδας, και των οποίων η ζωή διέτρεξε σοβαρό κίνδυνο, διέσωσαν οι άνδρες της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.
Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της ύπαρξης εγκλωβισμένων ατόμων στην περιοχή, οι αστυνομικοί, κάτω από δυσμενείς συνθήκες, με τη χρήση λέμβου και άλλων διαθέσιμων μέσων, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες και εντόπισαν τους μη νόμιμους μετανάστες.
Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσής τους, η οποία και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία με τον ασφαλή απεγκλωβισμό τους και τη χορήγηση ένδυσης, υπόδησης και τροφής.
Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι άγνωστος μέχρι στιγμής διακινητής, με τη χρήση πλωτών μέσων μετέφερε τους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους εγκατέλειψε στο σημείο.