Ολοκληρώθηκε με επιτυχία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 68 παράνομων μεταναστών που είχαν εγκλωβιστεί σε ανάχωμα του ποταμού Έβρου στην πλημμυρισμένη παρέβρια περιοχή του Θουρίου Ορεστιάδας.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας ενημερώθηκε σχετικά με την ύπαρξη των εγκλωβισμένων ατόμων, για τα οποία υφίστατο κίνδυνος ζωής, και άμεσα οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, κάτω από δυσμενείς συνθήκες και με τη χρήση λέμβου και άλλων διαθέσιμων μέσων, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα.

Ακολούθως, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια 47 άνδρες, 7 γυναίκες και 14 παιδιά, στους οποίους χορηγήθηκε ένδυση, υπόδηση και τροφή.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης – διακινητής, με τη χρήση πλωτών μέσων, μετέφερε τους διασωθέντες από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους εγκατέλειψε στο σημείο όπου τους διέσωσαν οι Έλληνες αστυνομικοί.