Σε πλήρη οργανωτική και επιχειρησιακή ετοιμότητα, βρήκε και το δεύτερο κύμα χιονιά (μετά από εκείνο κατά το διάστημα 8-12/1) το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής.

Και αυτή τη φορά, οι επιχειρησιακές ενέργειες τελούσαν υπό τις σχετικές οδηγίες του Δημάρχου κ. Γιώργου Πετρίδη, που συνεχάρη τις “συνεργαζόμενες υπηρεσίες”, το πολιτικό προσωπικό, τους εργαζομένους και τους ιδιώτες συνεργάτες του Δήμου, οι οποίοι όπως ανέφερε “εργάστηκαν ξανά εντός και εκτός ωραρίου, αντιμέτωποι με εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, και πέτυχαν να διατηρήσουν συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες και προσβάσιμο το οδικό δίκτυο”, αλλά και τους πολίτες εκείνους “που ενήργησαν κατά τρόπο υποδειγματικό και προληπτικό διευκολύνοντας το έργο των υπηρεσιών”.

Υπό τον κεντρικό συντονισμό του επικεφαλής εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου κ. Θέμη Τζενετίδη, εφαρμόστηκε με αποτελεσματικότητα ο σχεδιασμός που είχε εκπονηθεί, με αποτέλεσμα τη διατήρηση της προσπελασιμότητας του οδικού δικτύου του Δήμου και την αποφυγή προβλημάτων στη λειτουργία των βασικών κοινόχρηστων δομών. “Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των συμπολιτών μας. Κινηθήκαμε και σε αυτή την περίπτωση εγκαίρως και υλοποιήσαμε επιτυχώς το σχέδιο δράσης μας”, σημείωσε ο ίδιος.

Η έναρξη της ρίψης άλατος πραγματοποιήθηκε εγκαίρως, πριν την εκδήλωση της έντονης χιονόπτωσης,  σε κεντρικές οδούς της πόλης (Λεωφόρο Ηρώων-περιοχή Στρατώνων, περιοχή ΚΤΕΛ-Σταθμό λεωφορείων, περιοχή Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ανατολική και δυτική είσοδος πόλης, Ορφέως, Δημοκρίτου, Υψηλάντου, Σισμάνογλου, Ζυμβρακάκη).

Ακολούθησε ρίψη αλατιού στον ορεινό όγκο (Καρυδιά, Πάνδροσο, Γρατινή, Νυμφαία).

Επίσης, αντιμετωπίστηκε έκτακτο περιστατικό απεγκλωβισμού δύο συρμών μεταφοράς απορριμμάτων του Δήμου Ορεστιάδας στον ΧΥΤΑ Κομοτηνής με τη βοήθεια του δημοτικού ελκυστήρα και μισθωμένου εκχιονιστικού.

Εν συνεχεία, κατά την έντονη χιονόπτωση, νέος κύκλος ρίψεις άλατος εκτελέστηκε σε όλες τις κεντρικές και μη οδούς της πόλης της Κομοτηνής – στις προαναφερθείσες εκ νέου, και επιπλέον στις οδούς Εγνατίας, Φιλιππουπόλεως, Λυκαβητού, Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συνάμα, αντίστοιχος σχεδιασμός υλοποιήθηκε καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας στους οικισμούς Ροδίτη, Θρυλορίου, Ανθοχωρίου, Φύλακα, Ιτέας, Νέου Σιδηροχωρίου, Πόρπης, Παγουρίων, Φαναρίου, Καλλίστης, Κοσμίου, Δουκάτων, Αγίων Θεοδώρων, Νέας Αδριανής, Μαυρομάτι, Καλαμόκαστρου, κ.λπ.

Ταυτόχρονα, συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, προετοίμασαν και διένειμαν σάκους με αλάτι, στο νοσοκομείο, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε σχολεία, στην κεντρική πλατεία, κ.α.

Συγχρόνως, πραγματοποιούνταν καθαρισμός κεντρικών σημείων και πεζοδρομίων.