“Το ψέμα και η υποκρισία έχουν τα όρια τους”.


Μετά από τα αναρίθμητα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αποσαφηνίζει τα πράγματα σχετικά με το θέμα που ανέκυψε μετά την επιλογή του μέλους της Νίκου Ντοσίδη να ξεκινήσει αγώνα της ΠΑΕ Ποιντίων, επικαλύπτοντας στοιχεία της φανέλας της, και μολονότι από τις αρμόδιες αρχές έχει εκδοθεί σχετικό «απαγορευτικό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης :

«Επειδή το ψέμα και η υποκρισία έχουν τα όρια τους, η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης, θέλοντας να προφυλάξει την ενότητα των διαιτητών και να διασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή των κανονισμών από τους διαιτητές, υπενθυμίζει για πολλοστή φορά ότι

  • σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, η φανέλα των ποδοσφαιριστών δεν πρέπει να έχει πολιτικά ή θρησκευτικά ή προσωπικά συνθήματα, ανακοινώσεις ή εικόνες. Οι όποιες διαφημίσεις πρέπει να τύχουν της έγκρισης της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής.

καθώς επίσης οτι:

α) ο διαιτητής κ. Ντοσίδης Νικόλαος αγνόησε ότι η ομάδα του σωματείου ΠΑΕ Ποντίων έφερε στη φανέλα της διάφορες εικόνες, επιτρέποντάς την να αγωνιστεί με τη συγκεκριμένη  φανέλα, πράγμα το οποίο παραδέχτηκε και ο ίδιος στην προφορική  του απολογία ενώπιον της επιτροπής διαιτησίας, καθώς επίσης και ότι κακώς ξεκίνησε τον αγώνα υπό τέτοιες συνθήκες.

β) στις 16:30, ώρα έναρξης του αγώνα, ενώ έπρεπε να βρίσκεται έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου όπου βρισκόταν η αντίπαλος ομάδα, ο ίδιος, ευρισκόμενος ακόμη στα αποδυτήρια, και χωρίς καμία προσυνεννόηση με τους βοηθούς του, παρέδωσε ταινία επικάλυψης στον εκπρόσωπο του σωματείου ΠΑΕ Ποντίων, προκειμένου να καλύψει τα διάφορα συνθήματα, πέραν των προαναφερθέντων εικόνων που υπήρχαν στη φανέλα της εν λόγω ομάδας, μεροληπτώντας έτσι υπέρ του συγκεκριμένου σωματείου. Συνάμα, η ενέργειά του αυτή  αποτέλεσε την αιτία της καθυστέρησης της έναρξης του αγώνα κατά τριάντα λεπτά (30΄), με συνέπεια ο αγώνας να ξεκινήσεις στις 17:00 αντί της προγραμματισμένης ώρας έναρξης (16:30). Ο ίδιος βέβαια επικαλέστηκε ότι ενήργησε σύμφωνα με το πνεύμα παιχνιδιού που αναφέρεται στους κανόνες παιχνιδιού, αγνοώντας βέβαια ότι για να εφαρμόσει  αυτόν τον κανόνα θα έπρεπε να έχει τη σύμφωνη γνώμη και της αντιπάλου ομάδας.

γ)  στις 2/10/2017, ημέρα Δευτέρα, στην καθιερωμένη συγκέντρωση των διαιτητών της Ένωσης, ο κ. Ντοσίδης Αναστάσιος, πατέρας του εν λόγω διαιτητή, ο οποίος τυγχάνει εκπαιδευτής διαιτητών, ζητώντας τον λόγο, και ενώπιον όλων των διαιτητών, επισήμανε  ότι ο γιος του  κακώς έκανε τον αγώνα.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Όσον αφορά την ποινή που επιβλήθηκε στον διαιτητή κ. Ντοσίδη Νικόλαο, ήταν ήπια, καθώς η επιτροπή διαιτησίας έλαβε υπ’ όψιν της την μέχρι τώρα πορεία και το νεαρό της ηλικίας του».