Επιτροπή αξιολόγησης των Συλλόγων, ζητά η Φελίνα Καζάκου

"Η επιτροπή προτείνουμε να είναι ολιγομελής ώστε να είναι ευέλικτη, και να συγκροτηθεί από άτομα με γνώση του αντικειμένου".
ΦΕΛΙΝΑ ΚΑΖΑΚΟΥ

Τη σύσταση επιτροπής η οποία θα αναλάβει το έργο της αξιολόγησης των συλλόγων που αιτούνται στον Δήμο οικονομική στήριξη για τις δράσεις και εκδηλώσεις τους, ζητά από τη δημοτική αρχή η επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης “Εμείς … η πόλη”, Φελίνα Καζάκου.

Στη σχετική της τοποθέτηση, αναφέρει:

“Με αφορμή τα αιτήματα χρηματοδότησης των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων που αποτελούν θέμα συζήτησης σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γίνεται πλέον κατανοητή και αναγκαία η πρόταση που καταθέσαμε ως Δημοτική Παράταξη τον Απρίλιο του 2018 και αφορούσε την αξιολόγηση των Συλλόγων που εδρεύουν στον Δήμο Κομοτηνής. Στην πρόσφατη συνεδρίαση επανήλθαμε στο θέμα καθώς πολλές φορές γινόμαστε αποδέκτες αιτημάτων στα οποία δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι Σύλλογοι δεν είναι όμοιοι σε αριθμό μελών ή αθλητών, σε αριθμό τμημάτων και σε αντικείμενα ενασχόλησης, στους σκοπούς λειτουργίας τους, σε δράσεις και ανταποδοτικά οφέλη προς την τοπική κοινωνία και τους πολίτες. Είναι επίσης γνωστό ότι ειδικά οι όροι «Αθλητικός Σύλλογος» και «Γυμναστικός Σύλλογος» χρησιμοποιούνται ευρέως για διάφορους λόγους, ακόμη και για μη σχετικούς του αθλητισμού, και συχνά μάλιστα καταχρηστικά, γεγονός που αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό στους επαγγελματίες αντίστοιχων επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Ως εκ τούτων, διαφέρουν κατά πολύ μεταξύ τους ως προς τον σκοπό που προβλέπεται στο καταστατικό σύστασής τους, στις υποχρεώσεις τους και τα λειτουργικά τους έξοδα, επομένως στις υλικές και οικονομικές ανάγκες και την υποστήριξη τους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η επικρατούσα εικόνα που συνθέτουν οι Σύλλογοι του Δήμου μας είναι πολυσύνθετη, θεωρούμε ότι η κατά το δοκούν υποστήριξή τους, οικονομική η υλική, δημιουργεί μία άνιση μεταχείρισή τους από τον Δήμο, καθώς δεν στηρίζεται σε αξιολογημένα στοιχεία του αριθμού των μελών και των αναγκών τους,  μεγέθους τους και των αναγκών τους, παρά μόνο σε αιτήματα από τους ίδιους τους Συλλόγους προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τα οποία όμως ίσως να οδηγούν σε ‘’κατά περίπτωση‘’ τυχαία αντιμετώπιση τους από τον Δήμο Κομοτηνής.
Θεωρούμε ότι η ίση μεταχείριση μεταξύ άνισων, συχνά είναι άδικη, προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής τη δημιουργία Επιτροπής Αξιολόγησης Πολιτιστικών και Αθλητικών – Γυμναστικών Συλλόγων, η οποία θα αναλάβει το έργο της αξιολόγησης αυτών, με απολύτως διαφανή και κοινώς αποδεκτά κριτήρια. Η επιτροπή αξιολόγησης προτείνουμε να είναι ολιγομελής ώστε να είναι ευέλικτη, να συγκροτηθεί από άτομα με γνώση του αντικειμένου, και να αναλάβει το έργο κατάταξης των Συλλόγων αυτών σε κατηγορίες με τα προαναφερόμενα κριτήρια, ώστε να υπάρξει μία αντικειμενική εικόνα των Συλλόγων αυτών, η οποία θα επιτρέψει τη δικαιότερη υποστήριξή τους από τον Δήμο.
Η αξιολόγηση αυτή θα συνοδεύεται και από της Ε.Α. για τον καταμερισμό της υποστήριξης, οικονομικής και υλικής, των Συλλόγων από τον Δήμο, η οποία θα τεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
Προτείνεται επίσης η υποστήριξη του Δήμου προς τους Συλλόγους να είναι ετήσια, προς τον κάθε έναν που θα υποβάλλει συνολικό αίτημα στην αρχή του έτους (εκτός εκτάκτων περιπτώσεων).
Αναμένουμε από τη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής τη σύσταση της επιτροπής και την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την ολοκλήρωση της λειτουργίας της επιτροπής”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood