* του Δημήτρη Χαδόλια, ιατρού, μέλους ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ, εκπροσώπου Άδωνι Γεωργιάδη στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή.

Την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας θα κληθούν να επιλέξουν τον επόμενο αρχηγό της παράταξης. Μέχρι πρότινος, σε τέτοιες διαδικασίες, μια θέση στον ήλιο υπήρχε μόνο για γόνους μεγάλων πολιτικών οικογενειών, ή στην καλύτερη περίπτωση για ανθρώπους που όλη τους η ζωή ήταν το κόμμα.

ΑΔΩΝΙΣ 5Είναι χρήσιμο για έναν ηγέτη να έχει άμεση επαφή με τον πραγματικό κόσμο.

Να έχει ζήσει την αβεβαιότητα, να έχει ταλαιπωρηθεί από τη γραφειοκρατία, να έχει στηθεί στην ουρά του ΙΚΑ, να έχει ταλαιπωρηθεί από την παράνοια της δημόσιας διοίκησης.

Κάτι τέτοιο προφανώς και δεν έχει συμβεί σε όσους των οποίων οι δρόμοι ήταν πάντοτε ανοιχτοί, σε όσους η ενασχόληση  με την πολιτική αποφασίστηκε σε οικογενειακά δείπνα ή κομματικά κονκλάβια.

ΑΔΩΝΙΣ 7Ένας άνθρωπος της μεσαίας τάξης, όντας εξ ορισμού αποκλεισμένος από αυτό που κάποιοι ονομάζουν «ιερατείο» της πολιτικής, για να αποδείξει τις ικανότητές του, θα πρέπει να εκτεθεί, να ματώσει, να αναπτύξει δράση και να φέρει αποτελέσματα μακράν υπέρτερα άλλων, ώστε να κατακτήσει τη δυνατότητα να διεκδικεί ισότιμα.

Κάποιος του οποίου η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας, ναι, ίσως κάποτε οδηγηθεί σε λεκτικές υπερβολές, μια και δεν έχει τη δυνατότητα να ερμηνεύονται οι σιωπές του, να δοξάζεται κρυπτόμενος, να τυγχάνει προβολής δυσανάλογης των πραγματικών του δυνατοτήτων.

Τέτοια περίπτωση νικητή της ζωής είναι η περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Είναι ο άνθρωπος της μεσαίας τάξης που αναδύθηκε από την αφάνεια, που με πείσμα και επιμονή παρήγαγε έργο χρήσιμο, βοηθώντας την παράταξή του και την πατρίδα του.

ΑΔΩΝΙΣ 1Η άρση του καμποτάζ, ζήτημα που ταλαιπωρούσε τη χώρα για δεκαετίες, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ο έλεγχος της υπερσυνταγογράφησης, η ασφαλιστική κάλυψη των ανασφάλίστων, η κατάργηση της στρέβλωσης με τον ίδιο γιατρό να απασχολείται το πρωί στο ΙΚΑ και το απόγευμα να διατηρεί ιατρείο με επισκέψεις τις οποίες το ΙΚΑ αποζημιώνει, η εφαρμογή της κινητικότητας χωρίς απολύσεις, η ομαλοποίηση των ρυθμών καταβολής των οφειλομένων σε ιατρούς και φαρμακοποιούς, ήταν δικά του έργα.

ΑΔΩΝΙΣ 6Σχετικά με την ηθική του υπόσταση, είναι αυτός που σεβόμενος τη διαδρομή του έχει δηλώσει πως ότι κι αν του καταμαρτυρεί, δεν θα ακουστεί από το στόμα του κακή κουβέντα για τον αρχηγό του πρώην κόμματός του, ως ένδειξη σεβασμού, είναι αυτός που συνέχισε να τιμά και να υπερασπίζεται τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρά την άδικη ίσως παύση του από το υπουργείο υγείας, είναι αυτός που σεβόμενος πολιτικό του φίλο που μελετούσε το ενδεχόμενο να κατέλθει υποψήφιος για την ηγεσία, είχε δηλώσει πως θα έκανε ο ίδιος πίσω.

Ο ψηφοφόρος της παράταξης για τον Άδωνι Γεωργιάδη, είναι ο μέσος άνθρωπος του οποίου η γνώμη πρέπει να είναι οδηγός και πυξίδα· και όχι ο περαστικός με τα τρία ευρώ που σύντομα πρέπει να αποκλειστεί με στόχο η ηγεσία να αναδεικνύεται από το κομματικό «ιερατείο»…

ΑΔΩΝΙΣ 2Η φυσική νομοτέλεια, μάλλον δείχνει πως ένας μέσος άνθρωπος που στην ηλικία των είκοσι ετών χάνει και τους δύο του γονείς, κάπου στην πορεία τσακίζεται, ή στην καλύτερη περίπτωση η ζωή του γίνεται ένας διαρκής αγώνας για τον επιούσιο. Στην περίπτωσή μας αυτός ο μέσος άνθρωπος έχοντας διαπράξει άθλους, φτάνει στο σημείο να χτυπά με θάρρος την πόρτα που οδηγεί στα ύπατα αξιώματα.

ΑΔΩΝΙΣ 22Ας μην είμαστε εμείς αυτοί που θα του την κρατήσουμε κλειστή.

* Αύριο Σάββατο 21/11, στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Χαδόλιας θα φιλοξενηθεί από το Ράδιο Πατρίδα στους 100,4 σε μια συνέντευξη διαφορετική από τις τετριμμένες – πολιτικάντικες των ημερών, όπου θα ακουστούν αλήθειες.