ΤΣΕΚΟΥΡΙ

Δύο ημεδαποί ηλικίας 39 και 34 ετών, συνελήφθησαν στο Δροσερό Ξάνθης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας και των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση διακεκριμένων φθορών και απλών σωματικών βλαβών, αντίσταση, απειλή, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πιο αναλυτικά, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης Καβάλας, εντόπισαν στο Χρυσοχώρι τους δύο ημεδαπούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Οι δράστες δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των αστυνομικών, και αφού τους εξύβρισαν και τους απείλησαν, επιτέθηκαν εναντίον τους τραυματίζοντάς τους  ελαφρά με τα χέρια στο πρόσωπο, ενώ ο 39χρονος επιχείρησε να χτυπήσει και με τσεκούρι τους αστυνομικούς, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν τρεις βολές εκφοβισμού στον αέρα, καλώντας παράλληλα τον 39χρονο να πετάξει το τσεκούρι, όμως εκείνος δεν συμμορφώθηκε και προκάλεσε με αυτό φθορές στο περιπολικό. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να προσεγγίσουν για να ακινητοποιήσουν τους δράστες, οι οποίοι ωστόσο επιβιβαζόμενοι αστραπιαία στο αυτοκίνητό τους, τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας, με αποτέλεσμα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι αστυνομικοί να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες, ενώ πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες τους. Στο σπίτι του 39χρονου, στο Χρυσοχώρι Καβάλας, εντόπισαν μεταξύ άλλων και κατάσχεσαν:

– τέσσερις σπάθες, συνολικού μήκους από 48 έως 95 εκατοστών.

– δύο τσεκούρια – μπαλτάδες.

– μεταλλικά αντικείμενα και τεμάχια από σωλήνες χαλκού.

– ένα αλυσοπρίονο.

– μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Για ορισμένα από τα παραπάνω αντικείμενα, ο 39χρονος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το νόμιμο της κατοχής τους και ερευνάται το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Επίσης, στο σημείο του συμβάντος βρέθηκε και κατασχέθηκε το τσεκούρι που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση.

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Οι δράστες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και κλοπές.