ΦΥΛΛΟΤη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων απόψε τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μετά την επίδοση των φύλλων επίταξης στους απεργούς.

Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους συναδέλφους τους να επιστρέψουν στα πόστα τους πειθαρχώντας σε όσα αναφέρονται στα προσωπικά φύλλα επιστράτευσης, προκειμένου να μη βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης, όπως ευθέως έχουν προειδοποιήσει κυβερνητικοί παράγοντες, ενώ προανήγγειλαν συλλαλητήριο για την προσεχή Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία έχει ήδη προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ (με αιτήματα να μην προχωρήσουν διαθεσιμότητες υπαλλήλων, μειώσεις μισθών και απολύσεις, αλλά και ως μια κίνηση συμπαράστασης προς τα αιτήματα των εργαζομένων της ΔΕΗ).

Πάντως, στην ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ, σημειώνει ότι ο «αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων», ενώ παράλληλα απευθύνει κάλεσμα στη ΓΣΕΕ για κοινή δράση «με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης».

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

«Ο Αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση τη χώρας, βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης.

Ο αγώνας μας πήρε πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Απευθύνουμε κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης.

Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ξεπερνάει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, είναι υπόθεση του ελληνικού Λαού, καθήκον και υποχρέωση να προστατευτεί η Δημοκρατία.

Το δρομολόγιο της κυβέρνησης είναι σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση, και τορπιλίζει και υπονομεύει τον θεσμό του Δημοκρατικού πολιτεύματος και του Συντάγματος.

Στα πλαίσια αυτά, η 48ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των σωματείων –μελών, ολοκληρώνεται σήμερα 6/7/2014 τα μεσάνυχτα.

Είμαστε Επιστρατευμένοι και όχι Υποταγμένοι».