Στις εκλογές του Μαΐου του 2014 ήταν 8ος στη σειρά σταυροδοσίας των υποψηφίων της “Περιφερειακής Αναγέννησης” στη Ροδόπη, με 3.091 ψήφους, ενώ ο 7ος Ταρκάν Μουλταζά είχε εκλεγεί με 3.152 ψήφους. 

Ένα από τα πιο αξιόμαχα “γαλάζια” στελέχη της Ροδόπης, με μετριοπαθές προφίλ, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η ευρεία αποδοχή του όχι μόνο στους κόλπους των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας αλλά στην τοπική κοινωνία γενικότερα, επανέρχεται στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Μετά την εκλογή του κ. Χρήστου Μέτιου στη θέση του Περιφερειάρχη, και την επικείμενη αντικατάστασή του από κάποιον από τους συμβούλους Ροδόπης της “Περιφερειακής Αναγέννησης” – έχει ήδη καταθέσει την υποψηφιότητά του για την εκλογική διαδικασία ο Νίκος Τσαλικίδης – η “ορφανή” θέση των αντιπροσώπων Ροδόπης της παράταξης, καταλαμβάνεται σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο “Καλλικράτης” από τον πρώτο επιλαχόντα του συνδυασμού στις τελευταίες εκλογές, και αυτός δεν είναι άλλος από τον έμπειρο αυτοδιοικητικό κ. Θανάση Αραμπατζή, ο οποίος είχε υπάρξει μέλος του περιφερειακού συμβουλίου την περίοδο που η “Περιφερειακή Αναγέννηση” βρισκόταν στην πτέρυγα της μείζονος αντιπολίτευσης.

“Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή”, μας ανέφερε, και δεδομένου οτι η πολιτική σταδιοδρομία για τον ίδιο δεν είναι αυτοσκοπός, προσέθεσε συγκινησιακά φορτισμένος: “Μακάρι ο Γιώργος Παυλίδης να ήταν μαζί μας κι ας μην επανερχόμουν στο περιφερειακό συμβούλιο”. Εντούτοις, και καθώς οι βουλές της μοίρας δεν αλλάζουν, μας δήλωσε ενόψει της νέας του θητείας: “Έχοντας στην ψυχή και στην σκέψη την κληρονομιά που μας άφησε ο Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος ανέβασε ψηλά τον πήχη και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην αποδεδειγμένη στροφή της Περιφέρειάς μας προς ένα καλύτερο μέλλον, δηλώνω πως θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον δικαιώσουμε, ενωμένοι, παράγοντας απτό και μετρήσιμο έργο”.