Επιστολή του ΤΕΕ Θράκης για τα προβλήματα του «Εξοικονομώ ΙΙ»

«Απαιτούμε πλέον έντονα, από τον αρμόδιο υπουργό ή τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό να επιδείξουν την πρέπουσα υπευθυνότητα»
ΤΕΕ

Επιστολή αναφορικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την υλοποίηση του νέου προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, απέστειλε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης, κ. Δημήτριος Λουρίκας, στον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Γιώργο Σταθάκη.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Το ΤΕΕ Θράκης έχοντας επιδείξει τεράστια υπομονή και ανοχή  προς την Πολιτεία, προσπαθώντας να συμβάλει με τον θεσμικό του ρόλο στην εξέλιξη και εφαρμογή τεχνικών λύσεων στο θέμα του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, αιτιολόγησε τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται και τα κενά που εντοπίσθηκαν και εντοπίζονται στην θεσμοθέτηση του προγράμματος.

Τοποθετήθηκε επίσημα για τις επιφυλάξεις του στον σχεδιασμό και την οργάνωση του προγράμματος, προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις, όπως την περιφερειακή κατανομή πόρων και την ένταξη στο πρόγραμμα μετά από αξιολόγηση των επιτυχημένων στόχων του προγράμματος.

Σήμερα 13/3/2018, το ΤΕΕ Θράκης είναι υποχρεωμένο να καταγγείλει πλέον, τον ευτελισμό και την κοροϊδία που υφίστανται τα μέλη του, οι τεχνικοί και οι πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, από την Πολιτεία, τους αρμόδιους υπουργούς και τα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Ανεξάρτητα με το πότε ανοίγει ή κλείνει η πλατφόρμα του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ , από τη στιγμή που το επιστημονικό κύρος ενός μηχανικού κρίνεται κυρίως από το πόσο γρήγορος είναι, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του παρεχόμενου έργου, χωρίς να συνεκτιμηθούν στην κρίση βασικά τεχνικά εργαλεία, είναι σίγουρο ότι οδηγεί ουσιαστικά σε μη αξιολόγηση άρα σε μη αξιοκρατία.

Απαιτούμε πλέον έντονα, από τον αρμόδιο υπουργό ή τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό να επιδείξουν την πρέπουσα υπευθυνότητα &

– να αναγνωρίσουν το λάθος του σχεδιασμού τους

– να σταματήσουν την εξέλιξη της παρωδίας και της ταλαιπωρίας που ζούμε

– να ανακοινώσουν την λειτουργία του συστήματος υποβολής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (πχ 3 μήνες)

– να σκεφτούν διαδικασία αξιολόγησης (το ΤΕΕ το έχει προτείνει πολλές φορές), για την ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα.

Πρέπει  έστω και την τελευταία στιγμή, να ξεκινήσει μία συζήτηση  με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος τον μόνο νομοθετικά ορισμένο Τεχνικό Σύμβουλο του κράτους».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood