ΟΝΤΕΡΑνοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, απέστειλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου και νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜ-Θ, κ. Μουμίν Οντέρ, θίγοντας το φλέγον θέμα της αυξημένης εγκληματικότητας στη Ροδόπη και ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Ιάσμου ως συνέπεια της δραματικής υποστελέχωσης των τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών, και ζητώντας την αποκατάσταση της επάρκειας του αστυνομικού προσωπικού καθώς και τη σύλληψη των δραστών έξι εγκληματικών ενεργειών.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Μουμίν Οντέρ, αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ.

Η αξιοποίηση και η τοποθέτηση νέων ανθρώπων σε νευραλγικές θέσεις, όπως είναι και η θέση του υπουργού Δημοσίας Τάξεως & Προστασίας του Πολίτη μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον.

Σας συγχαίρω για την τοποθέτηση σας στο εν λόγω υπουργείο και εύχομαι καλή δύναμη και καλή θητεία.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, βρίσκεται ο Δήμος Ιάσμου, ο οποίος αριθμεί 13.547 κατοίκους και αποτελείται από 22 κατοικημένους οικισμούς.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αυξημένα φαινόμενα εγκληματικότητας στον εν λόγω Δήμο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν χάσει την αίσθηση ασφάλειας και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με την προσβολή του υπέρτερου εννόμου αγαθού, αυτού της ζωής αλλά και του εννόμου αγαθού της ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα :

– Εκλάπη Ι.Χ. αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ΚΟΖ 4471, ιδιοκτησίας του κ. Καδή Αχμέτ, στις 28-09-2013, από τον οικισμό Θαμνών – ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ.

– Εκλάπη Ι.Χ. αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ΚΟΖ 4639, ιδιοκτησίας του κ. Κήρα Σαδίκ, στις 01-10-2013, από τον οικισμό Αγιάσματος – ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ.

– Εκλάπη Ι.Χ. αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ΚΟΖ 5220, ιδιοκτησίας κ. Μουράτ Μουσταφά, στις 20-02-2014, από τον οικισμό Θαμνών – ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ.

– Στις 30-04-2014, από πρατήριο υγρών καυσίμων στον οικισμό του Μίσχου, τρεις κουκουλοφόροι αφαίρεσαν 1.500 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη κ. Αχμέτ Εβρέν, στον οποίο προκάλεσαν και βαρύτατες σωματικές κακώσεις, καθώς τον χτύπησαν ανελέητα, τον έδεσαν και τον απείλησαν με όπλο, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύσει  η ζωή του – ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ.

– Εκλάπη Ι.Χ. αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ΚΟΖ 7486, ιδιοκτησίας του κ. Χαφούζ Οσμάν Μουσταφά, στις 11-06-2014, από τον οικισμό Θαμνών – ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ.

– Στις 9-7-2014, σε μάντρα υλικών οικοδομών στον δρόμο Κομοτηνής – Ασωμάτων, δράστες αφαίρεσαν δύο φορτηγά οχήματα, ποσότητα οικοδομικών υλικών, και σκότωσαν με απάνθρωπο τρόπο τον νυχτοφύλακα Λατήφ Αχμέτ, καταφέρνοντας του πολλαπλά χτυπήματα σε διάφορα μέρη του σώματός του, ενώ του έδεσαν χέρια και πόδια – ΕΝΑΣ ΔΡΑΣΤΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ – ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ.

Σε διάστημα δέκα μηνών, δηλαδή, σε έναν μικρό Δήμο, και σε ακτίνα περίπου 5-10 χιλιομέτρων, καθώς οι οικισμοί Θάμνα – Αγίασμα – Μίσχος – Ασώματοι δεν απέχουν μεταξύ τους πάνω από 5 χιλιόμετρα, σημειώθηκαν τέσσερις κλοπές και δύο ληστείες, με αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο ενός συντοπίτη, και τον βαρύ τραυματισμό ενός συνδημότη – συντοπίτη μας.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στην έλλειψη αστυνόμευσης στον Δήμο Ιάσμου και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ροδόπης.

Κύριε Υπουργέ.

Οι Ροδοπίτες ανησυχούν, έχουν χάσει το αίσθημα ασφάλειας και την πίστη τους προς τις Αστυνομικές Αρχές.

Για να διασφαλίσουμε και να διαφυλάξουμε την ασφάλεια και το υπέρτατο έννομο αγαθό της ζωής των πολιτών, ο στόχος πρέπει να είναι η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας.

Ο αρμόδιος Αστυνομικός Σταθμός Ιάσμου είναι υποστελεχωμένος. Σε κατάσταση απαράδεκτη, όπου ο Διοικητής του, ελλείψει προσωπικού, αναγκάζεται ο ίδιος να διενεργεί περιπολίες, να συντάσσει δικογραφίες και να προβαίνει σε συλλήψεις, ταυτοχρόνως.

Ομοίως υποστελεχωμένη είναι και η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης.

ΖΗΤΟΥΜΕ:

– Να πλαισιώσετε με το απαραίτητο δυναμικό τον Αστυνομικό Σταθμό Ιάσμου και την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης για την άμεση και αποτελεσματική πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

– Να δώσετε τις δέουσες παραγγελίες προς τους υφισταμένους σας και τις υφιστάμενες αρχές για την εντατικοποίηση των ελέγχων και των περιπολιών στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Ιάσμου αλλά και του Νομού Ροδόπης.

– Να δώσετε τις δέουσες παραγγελίες προς τους υφισταμένους σας και τις υφιστάμενες αρχές, για τη σύλληψη και προσαγωγή ενώπιον της Δικαιοσύνης των δραστών όλων των παραπάνω φρικτών και πρωτόγνωρων για την περιοχή μας εγκλημάτων, για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Δεν πρέπει να χαθούν άλλες ζωές.

Με εκτίμηση

Μουμίν Οντέρ

Δικηγόρος.

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου.

Νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και   Θράκης».