Επιστέγασμα της πολύμηνης μάχης για τον καπνό της Θράκης που έδωσε ο Ιλχάν Αχμέτ στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, είναι η προσωπική επιστολή που του απέστειλε ο Ιρλανδός Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε., Φίλ Χόγκαν, και στην οποία αναφέρει:

ΧΟΓΚΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΙΛΧΑΝ«Σας ευχαριστώ για την πρόσφατη επιστολή σας σχετικά με τις ανησυχίες και τα προβλήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, και ειδικότερα σχετικά με την καλλιέργεια καπνού.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι οι εκτάσεις για την καλλιέργεια του καπνού, όπως επίσης και εκτάσεις όπου καλλιεργούνται και άλλα είδη προϊόντων, μπορούν να επωφεληθούν από οικονομική ενίσχυση στο πλαίσιο του καθεστώτος της Ε.Ε. για τις άμεσες ενισχύσεις στους γεωργούς και από τα μέτρα αγροτικής ανάπτυξης», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Ιρλανδός στην καταγωγή, επίτροπος γεωργίας.

ΧΟΓΚΑΝ 2Τα κράτη-μέλη μπορούν μέσω των προγραμμάτων τους για την Αγροτική Ανάπτυξη τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να παρέχουν υποστήριξη για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στη γεωργία, για τη διασφάλιση της βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων και της κλιματικής δράσης, και για την επίτευξη μιας ισορροπημένης εδαφικής ανάπτυξης των αγροτικών οικονομιών και κοινοτήτων, συμπεριλαμβάνοντας τη δημιουργικότητα και τη διατήρηση της απασχόλησης.

Με βάση την τρέχουσα έκδοση των Ελληνικών Αγροτικών Προγραμμάτων 2014 – 2020, η στήριξη μπορεί να χορηγείται για επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία για τη μεταποίηση, την εμπορία ή / και την ανάπτυξη των γεωργικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου και του καπνού».

Καμία απάντηση ακόμα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

ΙΛΧΑΝ 3Η μάχη που δόθηκε από τον Ιλχάν Αχμέτ όλο τον προηγούμενο χρόνο για τον καπνό της Θράκης, ήταν μεγάλη, και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει απαντηθεί ακόμη από τον Έλληνα Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες, η Κοινοβουλευτική Ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης που αφορά την ενίσχυση των καπνοκαλλιεργητών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.   

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής, τονίζει ότι δέσμευσή του και πολιτική παρακαταθήκη για την περιοχή, είναι ότι «η διατήρηση της καπνοκαλλιέργειας και η ενίσχυση των καπνοκαλλιεργητών, δεν θα περιορίζεται στα πλαίσια ενός τυπικού βοηθήματος προς τους αγρότες, αλλά αποτελεί μέγιστη πολιτική προτεραιότητα με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και κοινωνικές προεκτάσεις για τον τόπο μας».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Δεν εγκαταλείπει ο Ιλχάν Αχμέτ την προσπάθεια των καπνοπαραγωγών.

Συνάντηση Ιλχάν Αχμέτ-Ευ. Αποστόλου: «Να ενταχθούν άμεσα και οι καπνοπαραγωγοί της Θράκης στις ενισχύσεις που προωθεί το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για τους παραγωγούς των νησιωτικών περιοχών».

(VIDEO) Ιλχάν Αχμέτ προς ηγεσία ΥΠΑΑΤ με σύμμαχο τον Phil Hogan: «Στηρίξτε τώρα τους καπνοπαραγωγούς της Θράκης»!

Ασφυκτικό πρέσινγκ Ιλχάν Αχμέτ στην κυβέρνηση για τη στήριξη της καπνοκαλλιέργειας.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Ιλχάν Αχμέτ για την άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει τους καπνοκαλλιεργητές.

Κομισιόν προς Ιλχάν Αχμέτ: «Αν θέλει η κυβέρνηση της Ελλάδας, μπορεί να χορηγήσει πρόσθετες ενισχύσεις στους καπνοπαραγωγούς της Θράκης».

Ερώτηση στην Ε.Ε. για τη στήριξη της καπνοκαλλιέργειας στη Θράκη, προκάλεσε ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ.

Ιλχάν Αχμέτ από Βρυξέλες: «Στο χέρι της κυβέρνησης η ενίσχυση της τιμής του μπασμά της Θράκης».

(VIDEO) Ιλχάν Αχμέτ προς κυβέρνηση: «Να διατηρηθεί η καλλιέργεια του Μ