Επιστολή Γραβάνη σε Σκουρλέτη-Τόσκα για τους επαγγελματίες φωτογράφους

Επιστολή Γραβάνη σε Σκουρλέτη-Τόσκα για τους επαγγελματίες φωτογράφους.
Ο κ. Αντώνης Γραβάνης.

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, απέστειλε ο Πρόεδρος   του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης, σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου να αναθέσει σε εταιρεία την έκδοση φωτογραφιών για αστυνομικές ταυτότητες σε όλη την Ελλάδα.

Στην επιστολή επισυνάπτεται το Ψήφισμα του Σωματείου Φωτογράφων Ροδόπης, το οποίο υιοθέτησε ομόφωνα  το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Το κείμενο της επιστολής του κ. Γραβάνη:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης επιθυμεί να σας μεταφέρει τον έντονο προβληματισμό του αλλά και την αντίθεσή του στους σχεδιασμούς σας να αναθέσετε σε μία μόνο εταιρεία την έκδοση φωτογραφιών για τα νέα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων, πανελληνίως, εντός των αστυνομικών τμημάτων.

Η πρόθεσή σας αυτή θα σηματοδοτήσει την καταστροφή για τον κλάδο του επαγγελματία φωτογράφου σε μια περίοδο που αντιμετωπίζει έντονες δυσκολίες αλλά και πλήττεται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες έχουν επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την προμήθεια του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, και η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί μεγάλο μέρος των εσόδων τους. Την ποιότητα των υπηρεσιών τους αποδεικνύει το γεγονός ότι για το ελληνικό διαβατήριο, το οποίο αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα έγγραφα παγκοσμίως, χρησιμοποιείται φωτογραφία από τους επαγγελματίες φωτογράφους. Επίσης, χιλιάδες πολίτες θα αναγκαστούν να μεταβαίνουν σε άλλες πόλεις ώστε να εξυπηρετηθούν από αστυνομικά τμήματα που θα διαθέτουν τη συγκεκριμένη υποδομή, γεγονός που θα δημιουργήσει επιπλέον δυσκολίες. Σημαντικότατα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όμως και άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Κύριε Υπουργέ.

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες της χώρας δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Με τις υψηλότατες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και τα τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα, πληρώνουν δυσανάλογα μεγαλύτερο μέρος της κρίσης από αυτό που τους αναλογεί.

Επειδή το επάγγελμα του φωτογράφου απασχολεί σημαντικό αριθμό επαγγελματιών και διατηρεί θέσεις εργασίας, σας ζητούμε να τους διαβεβαιώσετε επισήμως ότι δεν θα ισχύσει τίποτα από τα παραπάνω. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα έχετε οδηγήσει ένα ολόκληρο επάγγελμα σε αφανισμό.

Παρακαλούμε άμεσα για τις ενέργειές σας και για την αποδοχή του αιτήματός μας».

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood