ΔΥΣΛΕΞΙΑΤαχύρυθμο πρόγραμμα επιμόρφωσης με θέμα «Δυσλεξία και Εκπαίδευση – Προσεγγίσεις και Τεχνικές Αντιμετώπισης», διάρκειας δύο μηνών, θα υλοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα κυριότερα θεωρητικά, μεθοδολογικά και ερευνητικά ζητήματα που θέτουν οι μελέτες για τη δυσλεξία, με σκοπό να συνθέσει την ειδική αγωγή και εκπαίδευση με την έρευνα, και να εξετάσει με ολοκληρωμένο τρόπο όλους τους τομείς που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών με δυσλεξία.

Διδάσκων του προγράμματος θα είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης, Δρ. Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 18 Νοεμβρίου, και θα γίνονται στο αμφιθέατρο του Μουσικού Γυμνασίου Κομοτηνής, κάθε Τρίτη, κατά τις ώρες 16:00 – 19:00.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στα Γραφεία της Μητρόπολης (Σισμάνογλου 18), από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 17 Νοεμβρίου, Δευτέρα – Παρασκευή, κατά τις ώρες 09:00 – 14:00, στον υπεύθυνο επικοινωνίας κ. Ιωάννη Θερμό.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.