Με τις καλύτερες εντυπώσεις από την ελληνική φιλοξενία και την άρτια οργάνωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας, ολοκληρώθηκε σε Κομοτηνή και Μαρώνεια το τριήμερο σεμινάριο «Walk Green – Stay Healthy» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Δια Βίου Μάθησης «Grundtvig» που συντονίζει το ΚΠΕ Μαρώνειας.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου, στο οποίο συμμετείχαν επιμορφούμενοι από  την Ισπανία, την Πολωνία και την Τουρκία, περιλάμβανε πεζοπορία στο ευρωπαϊκό ορειβατικό μονοπάτι Ε6 και ανάβαση στην αρχαία Ισμάρα, ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας από την αρχαιολόγο-μουσειολόγο Νάγια Δαλακούρα, επίσκεψη στη μοναδικής ομορφιάς παραλία της Μαρμαρίτσας, επίσκεψη στο αρχαιολογικό και εκκλησιαστικό μουσείο Κομοτηνής, αλλά και οινική και γαστρονομική ξενάγηση στην πολυπολιτισμική κουζίνα της Κομοτηνής.

Η Υπεύθυνη του ΚΠΕ Μαρώνειας Μαρία-Ευθυμία Δούπα, ευχαριστεί θερμά την Εφορία αρχαιοτήτων Ροδόπης για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία, και ιδιαίτερα την κ. Δαλακούρα για την υπέροχη ξενάγηση.