Την υποχρέωση του Δήμου Αρριανών να συμμορφωθεί με την απόφαση 16559/17.10.2017 του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία έκρινε άκυρες τις απολύσεις έξι εργαζομένων του τομέα καθαριότητας, υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, και καλεί τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αρριανών να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων και την υπογραφή νέας σύμβασης.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ροδόπης:

“Η Γραμματεία Ροδόπης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του Δήμου Αρριανών για την αντεργατική και παράνομη απόλυση έξι εργαζόμενων συμβασιούχων στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αρριανών.

Η δημοτική αρχή ενεργώντας ενάντια στα εργατικά δικαιώματα αλλά και την κείμενη νομοθεσία, με  απόφαση του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου, έπειτα από εισήγηση του  δημάρχου Αμέτ Ριτβάν, αποφάσισε για άλλη μία φορά την απόλυση έξι συγκεκριμένων εργαζομένων χωρίς καμία αιτιολόγηση.

Τον περασμένο Ιούλιο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αρριανών είχε προχωρήσει στην απόλυση των έξι εργαζομένων συμβασιούχων καθαριότητας από το σύνολο των δεκαοκτώ συμβασιούχων της καθαριότητας που υπηρετούσαν στο Δήμο Αρριανών έως εκείνη τη στιγμή, παρά το γεγονός ότι είχε την υποχρέωση και δυνατότητα να παρατείνει τις συμβάσεις του συνόλου των εργαζομένων, δεδομένης και της ανάγκης του Δήμου Αρριανών για προσωπικό που επανειλημμένα εγγράφως  είχε διατυπώσει ο Δήμος.

Παρά το γεγονός ότι με την απόφαση 16559/17.10.2017 του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία έκρινε άκυρες τις απολύσεις των εργαζομένων, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αρριανών όφειλε να λάβει νέα απόφαση συμμόρφωσης με την οποία θα επαναπροσλάμβανε τους απολυμένους συμβασιούχους, αντίθετα, με εισήγηση του δημάρχου, το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στην εκ νέου απόλυση των συγκεκριμένων συμβασιούχων χωρίς καμία αιτιολογία.

Ο δήμαρχος Αρριανών για πολλοστή φορά εμμένει στην αντεργατική στάση του ταυτιζόμενος με τέτοιου είδους πολιτικές που τσακίζουν τα εργατικά δικαιώματα. Πολιτικές που νομιμοποίησαν και εφάρμοσαν αρχικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και συνεχίζει σήμερα να εφαρμόζει με μεγάλο ζήλο και συνέπεια η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αποδεικνύεται ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους, όχι μόνο δεν τους προστατεύει, όπως έχει παρατηρηθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, αλλά τους αφήνει έρμαιο στις διαθέσεις του καθενός δημάρχου που θέλει να κάνει μικροπολιτική ή έχει εκδικητική στάση απέναντι σε εργαζομένους που αγωνίζονται για σταθερή εργασία. Η ρύθμιση αυτή είναι προάγγελος της δήθεν αποκατάστασης των συμβασιούχων – παρατασιούχων, η οποία διαγράφεται με μελανά χρώματα.

Εκπρόσωποι σωματείων των ΟΤΑ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έχουν ήδη κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών για την υπόθεση των απολυμένων στον Δήμο Αρριανών, ενώ οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν παράλληλα με τις αγωνιστικές δράσεις, με έναν και μόνο σκοπό, την επαναπρόσληψη των έξι απολυμένων συμβασιούχων.

Το ΠΑΜΕ βρίσκεται στο πλευρό των απολυμένων αλλά και όλων των εργαζομένων συμβασιούχων. Πρέπει και οι ίδιοι να βρίσκονται σε επαγρύπνηση ώστε να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν στην εργασία και δεν θα απολυθούν με πρόσχημα κάποια προκήρυξη.

Καλούμε τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αρριανών να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων και την υπογραφή νέας σύμβασης“.