Έντονα επικριτικός απέναντι στη διοίκηση του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο διοικητικό συμβούλιο, Γιάννης Κιλτσίκης, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού του φορέα, ύψους 640.000 ευρώ.

Και τούτο, διότι το Σώμα κλήθηκε να ψηφίσει την έγκριση ή μη του προϋπολογισμού, την καταληκτική εκ του νόμου ημερομηνία, δηλαδή την 31η του Οκτωβρίου, και ενώ οι σύμβουλοι έλαβαν γνώση των δεκατριών σελίδων και των 130 κωδικών του προϋπολογισμού, δύο ημέρες πριν, δηλαδή στις 29 του μήνα.

Ο Γ. Κιλτσίκης προσήλθε στη συνεδρίαση έχοντας υποβάλλει αίτημα για τη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης μετά από μία εβδομάδα προκειμένου οι σύμβουλοι να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να μελετήσουν τα στοιχεία του προϋπολογισμού, ωστόσο κάτι τέτοιο τεχνικά δεν ήταν πλέον εφικτό, κι έτσι αποχώρησε διαμαρτυρόμενος και ψηφίζοντας “παρών”, όπως ψήφισαν και πέντε από τους έξι συμβούλους της παράταξής του, με το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να διαμορφώνεται με 10 ψήφους υπέρ και 5 “παρών”.

“Καλούμαστε να ψηφίσουμε έναν προϋπολογισμό 640.000 ευρώ, όχι δικών μας χρημάτων αλλά χρημάτων των μελών μας, και βρεθήκαμε προ τετελεσμένων γεγονότων”, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κιλτσίκης, και συμπλήρωσε: “Είχα ζητήσει να υπάρξει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο μετά από μια εβδομάδα. Με παρέπεμψαν στο γεγονός ότι έπρεπε να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό μέχρι 31 Οκτωβρίου. Πρόκειται για διαδικασία προσβλητική που θυμίζει άλλες εποχές. Μου προξενεί τρομερή στενοχώρια το γεγονός ότι καλούμαστε να ψηφίσουμε προϋπολογισμό στις 31/10/18, ενώ η καταληκτική ημερομηνία είναι 31/10/2018. Έχω δεσμευτεί να μην αφήσω τίποτα κρυφό”.