ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ 2Εκπροσώπους των κτηνοτρόφων του Δήμου Αλεξανδρούπολης δέχτηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων για την κατανομή της Ενιαίας Ενίσχυσης για το θέμα των βοσκοτόπων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πέτροβιτς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκο Μπαμπασίδη και με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κωνσταντίνο Αναγνώστου, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι θα αναζητήσουν τρόπο να διευθετηθεί το ζήτημα και να δοθεί λύση στην αδικία που έχει συντελεστεί.

«Είναι ένα ζήτημα που πραγματικά απασχολεί το σύνολο των κτηνοτρόφων και έρχεται ως αντίδραση μετά και από τις καταστροφές που υπέστη το ζωικό μας κεφάλαιο εξαιτίας της ευλογιάς των προβάτων, αλλά και της μη απορρόφησης της μηδικής στον βαθμό που θα έπρεπε. Είναι σαφές ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αδικίες, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως ο Έβρος, που κάθε τόσο δοκιμάζεται. Άκουσα τα αιτήματά τους, είναι δίκαια, και ελπίζω ότι από τη νέα χρονιά που το όλο θέμα των βοσκοτόπων θα περιέλθει στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας, θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε δίκαιες λύσεις στην κατανομή των αποζημιώσεων», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, και κατέθεσε τη συμπαράσταση της Περιφέρειας στους κτηνοτρόφους, υπογραμμίζοντας: «Ως Περιφέρεια είμαστε στο πλευρό κτηνοτρόφων και αγροτών διεκδικώντας τη δίκαιη επίλυση των αιτημάτων τους».

ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ 1