Τον κώδωνα του κινδύνου για πέντε συμπληρώματα διατροφής (άλλα με ένδειξη για απώλεια βάρους και άλλα για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας), τα οποία κυκλοφορούν κυρίως μέσω διαδικτύου, κρούει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ειδικότερα, ο ΕΟΦ σε ανακοίνωσή του αναφέρει οτι σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, τα προϊόντα Pink Bikini, Xero Xtreme και Lipo Escultura, που προωθούνται για την απώλεια βάρους, περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες diclofenac και siboutramine, οι οποίες δεν αναγράφονται στις συσκευασίες, και μπορεί να καταστήσουν τα προϊόντα επικίνδυνα για την υγεία των χρηστών. Η diclofenac  είναι δραστική ουσία που περιέχεται σε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό. Η siboutramine αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Επίσης, όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ισπανίας, τα προϊόντα ενίσχυσης της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, PUSHER capsules, AUMVA capsules, VIRILIX, και BEST capsules και ZR capsules, περιέχουν τις φαρμακολογικά δραστικές ουσίες sildenafil και yohimbine, χωρίς επίσης να αναγράφονται στην επισήμανσή τους. Η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.

Ακόμη, πρόσφατα ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με ενημέρωση των αρμοδίων ισπανικών αρχών, διαπιστώθηκε ότι τα προϊόντα GOLD MAX (blue caps, pink caps), V-XL-GUM (chewable tablets), V-XL INSTANT tablets, Mr-B caps, PERFORMAX caps, HORNY LITTLE DEVIL caps, SHADES OF LOVE (for him, for her) και HARD ON caps, περιέχουν φαρμακολογικά δραστικές ουσίες (αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης-5) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα.