Επιβεβαιωμένο: Απεργούν αύριο 26/2 οι παιδαγωγοί των δημοτικών παιδικών σταθμών Κομοτηνής

Με συνέπεια να παραμείνουν κλειστοί όλοι, πλην ενός.
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Ο Δήμος δεν επιβάλει το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, κάτι όμως που θα συμβεί λόγω της συμμετοχής του προσωπικού στην απεργία.

Δεν θα λειτουργήσουν τελικά οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της Κομοτηνής αύριο Δευτέρα 26/2, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας οι παιδαγωγοί που εργάζονται σε αυτούς θα συμμετάσχουν καθολικά (σχεδόν) στην απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ λόγω της επικείμενης τροπολογίας του υπουργείου παιδείας για την υποχρεωτική στο εξής φοίτηση στα νηπιαγωγεία των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Το προσωπικό των παιδαγωγών των παιδικών σταθμών του Δήμου Κομοτηνής, όπως γνωστοποίησε στον πρόεδρο του Κέντρου Μέριμνας & Αλληλεγγύης του Δήμου, κ. Γιάννη Γκαράνη, τόσο δια του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, όσο και μέσω των διευθυντριών των μονάδων, έχει δηλώσει την πρόθεσή του να απεργήσει, με συνέπεια την αντικειμενική αδυναμία των δημοτικών παιδικών σταθμών να υποδεχτούν τα νήπια.

Επιβεβαιωμένο: Απεργούν αύριο 26/2 οι παιδαγωγοί των δημοτικών παιδικών σταθμών ΚομοτηνήςΜόνη εξαίρεση αποτελεί ο Ζ΄ παιδικός σταθμός (επί της Μάρκου Μπότσαρη 1 – τέως ΠΙΚΠΑ), ο οποίος είναι και ο μοναδικός που θα λειτουργήσει.

Την παραπάνω εξέλιξη μας επιβεβαίωσε ο κ. Γκαράνης.

Η τροπολογία του υπουργείου παιδείας προβλέπει πως από το σχολικό έτος 2018 – 2019 θα εφαρμοσθεί η εγγραφή των 4χρονων νηπίων στα Νηπιαγωγεία και την Υποχρεωτική Εκπαίδευση.

Το θέμα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ), οι οποίοι κάνουν λόγο για επιβολή «λουκέτου» στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και απολύσεις εργαζομένων. Στη βάση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, σε συνεργασία και με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφάσισε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί όλης της χώρας να παραμείνουν κλειστοί «ως πρώτο βήμα αντίδρασης στην υποβάθμιση των Παιδικών Σταθμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και των επαγγελματικών δικαιωμάτων του έμπειρου Παιδαγωγικού Προσωπικού που εργάζονται σε αυτούς». Ωστόσο αρκετοί Δήμοι της χώρας «αδειάζουν» τη διοίκηση της ΚΕΔΕ, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να μην κλείσουν οι ίδιοι τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Τούτο ισχύει και για τον Δήμο Κομοτηνής, με τον Πρόεδρο του ΚΕΜΕΑ κ. Γκαράνη να αναγνωρίζει καταρχήν ότι “η προωθούμενη διάταξη θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς αφού θα αποφέρει τη συρρίκνωση του αριθμού των παιδιών και κατ’ επέκταση των δομών και του προσωπικού που εργάζεται σε αυτούς”, επικαλούμενος όμως την αναστάτωση που θα προκληθεί από το κλείσιμό τους στις οικογένειες των παιδιών, γνωστοποίησε πως ο Δήμος Κομοτηνής δεν επιβάλει το κλείσιμό τους, κάτι όμως που συνεπάγεται (σ.σ. το κλείσιμο) λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood