Εκδόθηκε μόλις, από την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, η ανακοίνωση για την οποία ήδη έγραψε το inkomotini.news και η οποία αφορά στη σύσταση περί μη συγκομιδής και κατανάλωσης αγροτικών προϊόντων από την ευρύτερη περιοχή του εργοστασίου Sunlight στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής, στο οποίο το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης:

«Το πρωί της Πέμπτης 30 Αυγούστου 2018 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Sunlight στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο. Επί τόπου βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης προκειμένου να έχει καλύτερη εικόνα της κατάστασης και να συμβάλλει στον σωστό σχεδιασμό.

Πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε.) και ελήφθησαν τάχιστα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Στον χώρο έλαβε χώρα έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ..Ο.Π.Π.), στο οποίο παρέστησαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, οι Δήμαρχοι Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών,  κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας, της Δ/νσης Υγείας, της Δ/νσης Ανάπτυξης, της Δ/νσης Περιβάλλοντος, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εκπρόσωπος του εργοστασίου.

Οι εκτιμήσεις των Φορέων και των Υπηρεσιών από τη σύσκεψη και την επιτόπια αυτοψία που προηγήθηκε, συγκλίνουν στο γεγονός ότι η κατάσταση είναι μη ανησυχητική. Σε αυτό συνετέλεσε η γρήγορη έκβαση του συμβάντος και η ομαλή εξέλιξή του λόγω της άμεσης επέμβασης των εμπλεκόμενων φορέων.

Σε κάθε περίπτωση θα πραγματοποιηθούν προληπτικές μετρήσεις αερίων ρύπων, υδάτων, υπεδάφους και τροφίμων.

Συστήνεται μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων των προληπτικών μετρήσεων, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων περιμετρικά της εστίας που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, να αποφεύγεται η συγκομιδή και η κατανάλωση οπωροκηπευτικών».

Δείτε την κάλυψη του θέματος από το inkomotini.news ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ.