Μετά και από τα δημοσιεύματα του inkomotini.news για την εμφάνιση και στην ΑΜ-Θ του ιού του Δυτικού Νείλου και για τον θάνατο ηλικιωμένης που προσβλήθηκε (θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου “Κοινωνική Συμμαχία”, Φώτης Καραλίδης, υπέβαλλε Επερώτηση προς τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ζητώντας πληροφόρηση αναφορικά με τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί ανά περιφερειακή ενότητα.

Αναλυτικά η Επερώτηση:

«Μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με θάνατο που προήλθε από τον ιό του Δυτικού Νείλου, και επανερχόμενοι στην από 13/7/2018 επερώτησή μας σχετικά με αιμοληψίες δειγμάτων κατά μολυσματικών ασθενειών (π.χ. ιός Δυτικού Νείλου, ελονοσία, κ.λπ.), σας ζητούμε να μας απαντήσετε:

  1. Ποιος είναι ο αριθμός των δειγμάτων που έχουν σταλεί για έλεγχο ανά Περιφερειακή Ενότητα κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, και Αύγουστο του 2018, και ποια τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων;
  2. Να μας παραθέσετε συγκριτικό πίνακα για τους ελέγχους του 2017 στα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα ανά Περιφερειακή Ενότητα».